KATALONCIMA PREDNOST

Barcelona autogolom prošla Old Trafford, a ManU postao neslavni rekorder Lige prvaka

10.04.2019 u 22:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Barcelone su na Old Traffordu svladali Manchester United 1:0 te su tako napravili ogroman korak prema polufinalu ovog natjecanja u kojem nisu bili od 2015.

Barcelona je po prvi puta slavila na Old Traffordu u vrlo slaboj utakmici u kojoj ManU nije uputio niti jedan udarac u okvir gola što mu se nije dogodilo od 2005., a Barcelona nije jurišala nakon postignog pogotka.

Trenutak odluke dogodio se u 12. minuti. Busquets je pronašao Messija koji je zatim ubacio na drugu stativu gdje Suarez glavom praktički iz mrtvog kuta pucao! Lopta se na putu do gola malo odbila od glave Luka Shawa i promijenila smjer. Linijski sudac je označio zaleđe, ali VAR je ispravno utvrdio da nedozvoljene pozicije nije bilo i gol je priznat kao autogol, jer je Shaw lagano skrenuo loptu.

Spomenimo da je to osmi autogol Manchestera u ovom natjecanju, niti jedan klub nije zabio više u vlastitu mrežu pa su 'crveni vragovi' po tome neslavni rekorderi.

Ivan Rakitić je za Barcu igrao cijeli susret. Uzvratni susret je 16. travnja na Camp Nou.

MANCHESTER UNITED: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Fred, McTominay, Pogba - Dalot (Lingaard, 74), Lukaku (Martial, 68) , Rashford (Perreira, 85)

BARCELONA: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets, RAKITIĆ, Arthur (Roberto, 60) - Messi, Suarez, Coutinho (Vidal, 65)

  • +8
Manchester United - Barcelona, 1. utakmica četvrtfinala Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL