košarkaška euroliga

Barca pala u Istanbulu kod aktualnog dvostrukog europskog prvaka, Real Madrid bolji od berlinske Albe

17.11.2022 u 23:13

Bionic
Reading

U derbi utakmici 8. kola košarkaške Eurolige Anadolu Efes je na domaćem parketu u Istanbulu bio bolji od Barcelone 96:86

Nakon prve četvrtine kada su vodili gosti iz Španjolske ostatak utakmice prošao je u boljoj igri domaće momčadi koju su predvodili Will Clyburn s 24 koša i šest skokova te Vasilije Micić koji je ubacio 22 koša uz tri skoka, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Hrvatski centar Ante Žižić za Anadolu Efes je odigrao sedam minuta, ali je ostao bez ubačaja. Iz igre je gađao 0-1, a upisao je dva skoka, jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte.

Kod Barcelone su najbolji bili Nicolas Laprovittola s 28 koša te Sertac Sanli koji je postigao 18 koševa uz šest skokova.

Real je u Madridu svladao berlinsku Albu 90:72, a hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je postigao devet koševa za 20 minuta na parketu. Trice je Hezonja gađao bez greške, 3-3, uz 0-1 za dva. Ostatak njegove statistike vrijedan je spomena samo zato što za tih 20 minuta na parketu Hezonja nije uspio uhvatiti niti jedan skok, a nije upisao ni asistenciju. Imao je zato jednu ukradenu loptu, ali i četiri izgubljene! Najbolji igrač Reala je bio Vincent Poirier s 19 koševa i šest skokova.

Hrvatski reprezentativac u redovima Albe, američki košarkaš Jaleen Smith, zabio je šest koševa uz tri skoka i dvije asistencije.

Na vrhu ljestvice Olympiakos ima omjer 6-2. Fenerbahče uz utakmicu manje ima 6-1, Monaco 5-2, a Barcelona i madridski Real po 5-3.