'VRAGOVI' NA POTEZU

Barca nije shvatila Unitedov 'ne', i Villu za Rooneyja

08.07.2013 u 14:27

Bionic
Reading

U Barceloni razmatraju opciju prema kojoj bi veznjaka Thiaga Alcantaru i napadača Davida Villu poslali prema Manchester Unitedu u zamjenu za engleskog napadača Waynea Rooneyja

Katalonski nogometni velikan odlučan je u namjeri da dodatno ojača napad, usprkos ranijem dovođenju Neymara, a Rooneyjeva budućnost u Manchester Unitedu predmet je brojnih nagađanja još otkako je Sir Alex Ferguson na svom oproštaju prošle sezone rekao kako je ovaj zatražio transfer.

Iako je novi menadžer 'crvenih vragova' David Moyes na nedavnoj press-konferenciji izjavio kako će Rooney ostati u Manchesteru, sam napadač to nije potvrdio. Tako španjolski Sport i engleski Daily Mail navode da bi do posla na relaciji Manchester-Barcelona uistinu moglo doći.

Alcantarina vrijednost procjenjuje se na 17.5 milijuna funti, Villina na nekih 8.5, a Rooneyjeva na 30 milijuna. Stoga bi Barcelona, u slučaju realizacije posla, uplatila još određen iznos novca u Unitedovu blagajnu.

'Znam da ima ono što je potrebno da bi bio jedan od najboljih igrača svijeta. Dobro bi se uklopio u Barcelonu. Može se prilagoditi na više pozicija. Najbolji je kao centralni napadač, ali vidjeli smo ga kako igra i na lijevoj i desnoj strani', komentirao je Barçin branič, nekadašnji Rooneyjev suigrač, Gerard Pique.