ždrijeb lige prvaka

Barca izvukla Juventus, Real u teškoj grupi započinje obranu naslova!

24.08.2017 u 18:55

Bionic
Reading

U Monte Carlu izvučeni su parovi grupne faze ovosezonske Lige prvaka. Ždrijeb je spojio Barcelonu i Juventus te PSG i Bayern, dok je Real izvukao nezgodnu grupu s Tottenhamom i Borussijom Dortmund...

Ždrijeb elitnog klupskog nogometnog natjecanja definitivno nije razočarao. Branitelj naslova Real Madrid igrat će u nezgodnoj skupini s Tottenhamom i Borussijom Dortmund, dok će autsajder ovdje biti ciparski APOEL.

  • +7
Real Madrid obranio titulu prvaka Europe, Modrić, Ronaldo i društvo ušli u povijest Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

U grupi D spojeni su Mandžukićev Juventus i Rakitićeva Barcelona, dok će iz drugog plana priliku čekati Olympiacos i Sporting Lisabon.

Jednako jaka bit će i grupa B s Bayernom i PSG-om, u kojoj su još Anderlecht i Celtic.

Bit će zanimljivo i u grupi C u kojoj su Chelsea, Roma, Vrsaljkov Atletico i Qarabag.

Slovenski Maribor izvukao je Pašalićev Spartak, Sevillu i Liverpool.

Subašićev Monaco igrat će zajedno s Portom, Bešiktašem i Leipzigom, a Srnin Šahtar s Manchester Cityjem, Napolijem i Feyenoordom. Manchester United može biti zadovoljan, jer će igrati u grupi s Benficom, Baselom i CSKA.

Čak 19 hrvatskih nogometaša pod ugovorom je sa sudionicima Lige prvaka i bit će zanimljivo vidjeti tko će od njih dobiti priliku zaigrati, no jasno je da će Modrić, Kovačić, Rakitić, Vrsaljko, Subašić, Mandžukić i Pjaca biti ozbiljni kandidati za osvajanje ovog trofeja i ove sezone.

Prve utakmice na rasporedu su 12. i 13. rujna.