nagrada nakon kalvarije

Barca dobila novog nogometnog heroja: Taj uopće ne gubi utakmice!

28.12.2017 u 06:50

Bionic
Reading

Thomas Vermaelen dobio je priliku zaigrati u El Clasicu i odradio je odličan posao na Santiago Bernabeuu, a u dresu Barcelone u tri godine još uvijek ne zna za poraz...

Otkad je za 10 milijuna eura doveden na Camp Nou iz Arsenala 2014. godine belgijski 32-godišnji stoper proživljavao je kalvariju s ozljedama i činilo se da neće nikad opravdati uloženi novac u njega.

  • +13
Primera, 17. kolo: Real M. - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

No, Vermaelen se uspio oporaviti i izboriti za mjesto u udarnoj momčadi Barcelone posljednjih tjedana, a dobru formu okruno je odličnim nastupom u El Clasicu prošle subote protiv Reala, kada je pomogao svojoj momčadi da s 3:0 pobijedi velikog rivala.

U Kataloniji su ga ovih dana proglasili svojim talismanom, jer otkad je došao u klub još nije izgubio niti jednom. Odigrao je Vermealen tek 16 utakmica za Barcelonu i 13 puta pobijedio te triput remizirao.

Autor: YouTube

Niti jedan drugi Barcin nogometaš ne može se pohvaliti takvom statistikom pa Thomas može ozljedama zahvaliti barem na nečemu.

No, ako ovako nastavi ne samo što će s Barcelonom osvojiti pregršt trofeja tijekom proljeća, već bi se mogao vratiti i u belgijsku reprezentaciju i zaigrati na SP u Rusiji, što bi bio šlag na tortu sezone u kojoj su stvari napokon došle na pravo mjesto...