NEPODOBNI

Bandić uspio: Kompletan vrh ZŠS-a podnio ostavke!

12.06.2013 u 17:34

Bionic
Reading

Na izvanrednoj sjednici skupštine Zagrebačkog športskog saveza predsjednik Branimir Bašić je obznanio svoju neopozivu ostavku te rasformirao sva tijela saveza osim skupštine

Poznato je da je gradonačelnik Bandić, nakon što je ZŠS umanjio sredstva nekim moćnim gradskim klubovima, iz proračuna prestao financirati savez i novce izravno plaćao klubovima i tu je zapravo bio početak kraja. Nije više bilo moguće isplaćivati primanja zaposlenima i predsjednik Branimir Bašić, koji nije djelovao po napucima odozgo, potpuno je ostao bez podrške te nakon točno godinu dana provedenih na funkciji odstupio s mjesta predsjednika.

Od 109 skupštinara, prisutno je bilo 90 i sve su odluke donesene jednoglasno. Bašić je zatražio i dobio potvrdu svoga razrješenja te svoga potpredsjednika upravnog i nadzornog odbora saveza.


'Hvala svima na suradnji, koju ocjenjujem vrlo plodonosnom. Uštedjeli smo u proračunu sedam milijuna kuna i ta sredstva usmjerili u razvojne programe i zapošljavanje trenera u raznim sportovima. Povečali smo kontrolu troškova i poduzeo sam sve zakonske mjere da se uspostavi zakonski tijek novca. Vraćam mandat na raspolaganje i želim puno sreće nasljednicima na našim pozicijama', poručio je Bašić uz pljesak okupljenih i dostojanstveno napustio funkciju.

Preostaje vidjeti tko će ispuniti vakuum nastao odlaskom ove garniture, no sasvim je izvjesno da će naučiti iz ove lekcije i ponašati se u skladu s napucima gradonačelnika Bandića i njegovog svemoćnog jataka Ivice Lovrića, inače predsjednika Cibone. Barata se s gomilom, čak 20-ak potencijalnih kandidata, ali nijedno ime još nije službeno potvrđeno. Izvanredna sjednica izborne skupštine održat će se 3. srpnja.