BEZ 'BIJELE ZASTAVE'

Ballkani na Dinamo bez oba strijelca iz Prištine. Ali gosti su vrlo iskreni...

13.12.2023 u 19:01

Bionic
Reading

U posljednjem, 6. kolu C skupine Konferencijske lige, nogometaši Dinama imaju zadatk osvojiti barem bo, kako bi osigurali nastup i u tzv. europskom proljeću. S druge strane bit će kosovski Ballkani, koji je u prvoj međusobnoj utakmici u Prištini slavio 2:0 golovima Kryeziua i Hamidija. Nadaju se gosti iz Suve Reke ponavljanju uspjeha, jer i njima igra pobjeda. Naravno, pod uvjetom da Astana ne pobjedi plzensku Viktoriju

Odradili su igrači Ballkanija trening u Maksimiru, a pred novinare je stigao njihov trener Ilir Daja.

'Svjesni smo da je Dinamo ozbiljna momčad s velikim iskustvom, to nam je jasno, ali vidjet ćemo kako će sutrašnja utakmica izgledati. Mi smo potpuno spremni, u Maksimiru nemamo što izgubiti, pa ćemo igrati otvoreno i vidjeti tko će na kraju biti bolji', rekao je trener Ballkanija Ilir Daja, i nastavio:

'Znamo sve o Dinamu, sve njihove vrijednosti i kvalitete, ali dolazimo na pobjedu. Čeka li nas zahtjevnija utakmica nego u Prištini? Da, ali ćemo kao u prvoj utakmici dati sve od sebe, pokušati se prezentirati u najboljem svjetlu, pa što bude. Dinamo je velika momčad na europskoj sceni, nećemo se predati unaprijed, pred nama je još jedan velik izazov'.

Ballkani je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici primio pet golova od Llapija. Ovako je objasnio taj poraz.

'Iza nas je prije toga bilo deset pobjeda i dva remija. Sama pomisao da smo svi u klubu razmišljali u ovoj europskoj utakmici, možda je to razlog zbog čega smo izgubili tu zadnju utakmicu'.

U odnosu na sastav koji je tada poslao na teren, u Zagrebu će biti lišen usluga Almira Kryeziua, strijelca jednog od dva pogotka u velikoj pobjedi na stadionu Fadil Vokkri.

'Kryeziu je jako dobar napadač i svjesni smo njegovih vrijednosti. No, ozlijeđen nam je i Hamidi. Nastojat ćemo naći prave zamjene i nadamo se najboljem', poručio je Daja.

Dakle, oba strijelca iz Prištine propustit će ovaj ogled. No, smije li se Dinamo prerano veseliti?

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'