'rasturili' belgiju

Balkanski 'kralj kladionica' uvjeren: Gdje su Srbi i Hrvati, tu ima najviše namještanja...

12.10.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Velibor Džarovski samoproglašeni je i neokrunjeni 'kralj kladionica'. Makedonski 'sportski menadžer' hvalio se da ni sam ne zna koliko je utakmica namjestio, 'harao' je nogometnim ligama bivše Jugoslavije, a sada je progovorio i o aktualnom skandalu koji potresa Belgiju, u kojem tamošnja policija istražuje i hrvatskog trenera Ivana Leku...

'U Belgiji se namješta najviše u Europi, zato što je ondje bilo najviše igrača iz država nastalih raspadom Jugoslavije. To sam pričao još prije deset godina. Nigdje se ne namješta nego u Belgiji. Kad je Standard izgubio od Waregema, ‘riknula’ je cijela kladiteljska Europa', rekao je Velibor Džarovski.

Za sada se čini kako glavnu ulogu u velikoj aferi koja je uzdrmala belgijski nogomet iz temelja, a istražuju se navodno namještene utakmice i sumnjivi transferi igrača te 'pranje' novca, ima srpski menadžer Dejan Veljković. Problem za našeg trenera Ivana Leku je činjenica kako je poslovno usko povezan s Veljkovićem i to još iz igračkih dana. Da stvar bude još i gora, Leko i Veljković obiteljski su prijatelji, pa je hrvatski trener - bio on umješan u nečasne radnje ili ne - automatski povezan s glavnim akterima cijele afere.

>> Legendarni trener o Ivanu Leki i aferi koja je potresla Belgiju: Imam i savjet za njega

'Gdje su Srbi i Hrvati tu ima najviše namještanja. I ja sam radio i namještao s Hrvatima te ću tako raditi i ubuduće. Gledajte, belgijska policija prisluškuje cijelu Europu, imaju itekako sofisticirane metode protiv namještanja, te ako su izdvojili Leku i Dejana Veljkovića, siguran sam da njih dvojica imaju nekakve veze s namještanjem', zaključio je Džarovski u izjavi za 24 sata.

  • +10
Ivan Leko, trener belgijskog nogometnog prvoligaša FC Brugge Izvor: Profimedia / Autor: N.N.