PO TREĆI TRIJUMF

Balić i društvo protiv visokog ruskog 'zida'

23.01.2010 u 09:11

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u Grazu (18.10) igra svoju treću utakmicu na Europskom prvenstvu. Sljedeća prepreka za Červarove izabranike je Rusija

Hrvatska i Rusija 13. put će se susresti u povijesti. Naš subotnji suparnik je nešto uspješniji sa šest pobjeda, dok je hrvatska nacionalna vrsta upisala pet trijumfa (jedan remi). U ovaj dvoboj Červarovi izabranici ulaze u statusu favorita, barem po prikazanome u prva dva kola.

'Kauboji' su ostvarili maksimalan učinak i eventualnom pobjedom bi u drugi krug prenijeli četiri boda te si tako olakšali nastavak prvenstva. U slučaju poraza sve bi se zakompliciralo.

'Čeka nas tvrda utakmica kakva je bila prva s Norvežanima. Rusima smo posljednja šansa, inače će u drugi krug krenuti bez bodova', rekao je Červar te nastavio:

'Od svojih igrača zahtijevam poseban pristup. Moraju ići glavom tamo gdje nogu nikada ne bi stavili.'

Što se zna o Rusima?

'Očekujem da zaigraju zonu 5-1, a taj istureni bit će Dibirov. Ne smijemo dopustiti da razviju brzu kontru opreko Kovaljeva i Dibirova. Filipov im je u napadu znatno opasniji od Ivanova, oslobađa prostor i stvara šanse Čipurinu na crti. Moramo biti jako oprezni', završio je Červar.

A što kažu iz ruskog tabora?

'I jedni i drugi imaju svoje adute i sva tri znaka su moguća', rekao je za Sportske novosti legendarno rusko krilo u mirovini od reprezentacije Eduard Kokšarov.

'Hrvatska ima Balića, Vorija, ali i odličnog vratara. No danas će presuditi obrana, u korist mojih je visoki blok, a Hrvatska nema razarače koji ga mogu razbiti', dodao je Kokšarov.