komplikacije s ozljedom

Bakterijska infekcija hrvatskog je košarkaša do daljnjeg izbacila iz momčadi Sixersa

03.04.2018 u 11:18

Bionic
Reading

Dario Šarić propustio je nedjeljnu utakmicu u kojoj su njegovi Philadelphia Sixersi pobijedili Charlotte (119:102), a neće igrati ni večeras protiv Brooklyn Netsa. Ozljeda lakta desne ruke zakomplicirala se i ne zna se kad će Šiši ponovno na teren...

Hrvatski košarkaški reprezentativac u dresu Philadelphia '76ersa ozlijedio se na utakmici protiv New York Knicksa prošlog četvrtka. Dario Šarić tada je briljirao, zabio je 26 koševa uz 14 skokova i pet asistencija, no Sixersi su u tom srazu ostali i bez svog najboljeg igrača Joela Embiida kojemu je u nehotičnom sudaru sa suigračem Fultzom pukla jagodična kost.

Embiid je operiran i pitanje je kad će se vratiti na teren, a sada su Sixersi ostali i bez Šarića. Naime, Dario se na toj utakmici u jednoj akciji požrtvovno bacio za jednom izgubljenom loptom, uspio je asistirati s poda za Bena Simmonsa, ali je u nezgodnom padu ozlijedio desni lakat!

Isprva se ozljeda nije činila težom, sumnjalo se tek na jači udarac, a Dario Šarić odigrao je 26 minuta u gostujućoj pobjedi kod Atlanta Hawksa (101:91). No, ubacio je samo šest koševa uz četiri skoka i tri asistencije, bol u laktu bila je sve jača. Liječnički pregledom dijagnosticiran mu je celulitis - difuzna upala potkožnog vezivnog tkiva! Sada Šiši mora mirovati i primati intenzivnu antibiotsku terapiju jer je nezgodni udarac izazvao bakterijsku infekciju.

  • +14
Dario Šarić Philadelphia '76ers Izvor: Profimedia / Autor: Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Iz kluba su potvrdili kako Dario Šarić antibiotike prima intravenozno kako bi se infekcija što brže sanirala, no o mogućem povratku na teren se još ne razmišlja jer za to će trebati dozvola liječnika. Sixersi su već i prije kraja regularnog dijela sezone osigurali doigravanje, a bez pomoći Šarića i Embiida dobili su još jednu gostujuću utakmicu, onu protiv Charlotte (119:102).