ovo mu neće oprostiti

Bahati Leo Messi ovo će dobro zapamtiti; PSG sprema brutalnu kaznu

03.05.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Sad je jasno da Leo Messi (35) na kraju sezone napušta Pariz, nastavak suradnje s PSG-om više nije opcija, a klub će ga zbog kršenja discipline i samovoljnog napuštanja momčadi žestoko kazniti

Podsjetimo, Leo Messi (35) je nakon sramotnog nedjeljnog domaćeg poraza od Lorienta (3:1) bez dozvole kluba napustio Pariz te otputovao u Saudijsku Arabiju.

PSG je odmah reagirao te je na 14 dana suspendirao Messija, a u tom vremenu Argentinac neće moći trenirati ni igrati s klubom, te će ostat će i bez plaće. Procjena je kako će samo ovom suspenzijom izgubiti oko dva milijuna eura za dva tjedna, no to je samo kap u moru jer mu u ovoj sezoni PSG plaća čak 40 milijuna eura!

Zato su čelnici momčadi s Parka prinčeva odlučili dodatno zakomplicirati život bahatom Messiju. Dio francuskih medija tvrdi kako će mu zbog kršenja discipline oduzeti neke od ranije dogovorenih bonusa, a spremni su ga i tužiti zbog narušavanja ugleda kluba! Na kraju bi Messija 'izlet' u Saudijsku Arabiju mogao koštati i više od 10 milijuna eura!

L'Equipe tvrdi kako PSG nakon svega Messiju neće ponuditi novi ugovor te kako Argentinac sad slobodno može tražiti novi klub. Pitanje je hoće li Leo Messi do kraja sezone uopće više i zaigrati za PSG, u klubu su odlučni da im Argentinac više ne treba bez obzira na to što još uvijek nisu osigurali titulu prvaka, a do kraja prvenstva ostalo je pet kola.

Zbog suspenzije će Messi sigurno propustiti utakmice protiv Troyesa i Ajaccia, te bi se možda mogao vratiti za utakmicu protiv Auxerrea koja je na rasporedu 21. svibnja. No, to je sad malo vjerojatno.

Cijelu je situaciju oko Messija i PSG-a žestoko komentirao nekadašnji francuski reprezentativac Jerome Rothen (45), svojevremeno i sam član momčadi s Parka prinčeva.

  • +4
Nice - PSG, Ligue 1, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

'Sad sam napokon dobio potvrdu onoga što mislim zašto je Messi došao u PSG. Da, došao je samo radi novca, jer PSG je bio jedini klub koji mu je mogao dati što je htio. Jedini!', kazao je ljutiti Rothen te dodao:

'Ovo je jednostavno neprihvatljivo ponašanje za takvog igrača. Sa svojim statusom, Messi si takvo ponašanje ne može priuštiti. On ima prioritete, a po njegovom stavu sad vrlo dobro znamo da to nije PSG. Daleko od toga. Ovo je prvi korak prema Messijevom kraju u Parizu. Bit će fijasko u svakom slučaju. Neki će reći da je bilo veličanstveno za imidž imati Messija u PSG-u. Ali Messi nikada nije predstavljao klub onoliko koliko je PSG-u trebalo. Bila je to katastrofa od početka do kraja.'

Rothen podržava čelnike PSG-a u odluci da napokon 'nogiraju' Messija.

'PSG je konačno donio pravu odluku, klub je učinio ono što je trebao učiniti. To će svima ostalima pokazati kako ne smiju biti iznad kluba. A Messi? On bi se najradije vratio u Barcelonu, ali oni ga ne mogu platiti pa pokušava još više ogrepsti Katarce', zaključio je Jerome Rothen.