kako će ovo završiti?

Leo Messi izazvao totalni kaos; igrači Barcelone bune se zbog njegovog povratka

27.04.2023 u 13:55

Bionic
Reading

Gotovo je sigurno da Leo Messi neće potpisati novi ugovor te ovog ljeta napušta PSG. Njegov je povratak u Barcelonu vrlo izgledan, ali nisu baš svi na Nou Campu sretni

Španjolski mediji tvrde kako su se prošlog tjedna u tajnosti sastali čelnici Barcelone i La Lige kako bi procijenili kolike su šanse da se Leo Messi uopće vrati na Nou Camp. Barcelonu su na tom sastanku predstavljali sportski direktor Mateu Alemany i financijski direktor Ferran Olive, a ispred La Lige su bili generalni direktor Javier Gomez, te izvršni direktor Oscar Mayo.

Barca je u teškoj financijskoj situaciji, ako želi vratiti Messija treba joj dozvola La Lige zbog poštivanja Financijskog fair playa, a španjolski mediji tvrde da će La Liga pomoći Barceloni.

No, klub ima svojih problema jer ako želi Messija, mora smanjiti plaće igračima za 15 posto. I tu je nastao totalni kaos jer se jedan dio igrača ne želi odreći svoje zarade!

Katalonski Sport piše da je Barcelona već tražila od igrača prve momčadi da pristanu na smanjenje plaća za iduću sezonu u iznosu od 15 posto što bi omogućilo klubu da dovede nekoliko pojačanja, a među njima i Messija.

  • +5
Rayo Vallecano - Barcelona, španjolska liga, 26.4.2023. Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

Taj su prijedlog dvojica igrača odmah odbila, to su Franck Kessie i Andreas Christensen koji su ljetos stigli na Nou Camp. Oni su u klub stigli kao slobodni igrači, bez odštete i u startu su pristali na manju plaću, te s pravom smatraju da nisu obavezni pristati na novo smanjenje pa su odbili su zahtjev kluba.

Španjolski mediji tvrde kako Kessie i Christensen nisu jedini, ali su prvi javno dali do znanja da se ne žele odreći svojih primanja. Navodno je i ostatak igrača nezadovoljan te se čeka konačna odluka čelnika kluba jer su nekima zaprijetili da će ih staviti na transfer-listu ako ne pristanu.