PROŠAO LIJEČNIČKI

Badelj potpisao za HSV, ali se vratio u Zagreb

10.08.2012 u 09:49

Bionic
Reading

Sportski direktor hamburškog Bundesligaša Frank Arnesen predstavio je u četvrtak HSV-ovim nogometašima novo pojačanje: dosadašnjeg Dinamova kapetana Milana Badelja

Dopratio je nekadašnji sjajni danski reprezentativac 23-godišnjeg Hrvata u grad na Labi izravno iz Zagreba, gdje je svjedočio njegovu nastupu protiv moldavskog Sheriffa u uzvratom dvoboju trećeg pretkola Lige prvaka. Badelj je u četvrtak prošao liječnički pregled. Ugovor će potpisati danas na tri godine uz opciju četvrte, nakon čega će s menadžerom momčadi Marinusom Besterom potražiti mjesto za stanovanje.

Nakon toga će, navodi Bild, otići za Zagreb i pomoći Dinamu u još trima utakmicama: prvenstvenom protiv Splita te dvjema za ulazak u Ligu prvaka. Novom će se klubu priključiti uoči sjevernjačkoga derbija protiv Werdera u Bremenu prvog rujna, u drugome bundesligaškom kolu. To znači da će propustiti kup-gostovanje kod Karlsruhea 19. i bundesligaški start protiv Nürnberga 25. ovog mjeseca.

'Nemoguće ga je prije dobiti. Dinamo se nada prolasku u Ligu prvaka, a Badelj je 50 posto te momčadi. Kapetan je i lider. I u srijedu je protiv Sheriffa odigrao izvanrednu utakmicu. S njim će naša igra postati daleko zabavnija: Milan je vrlo dobar, 'nečujan' s loptom. Ima jako dobro oko', izjavio je Arnesen napomenuvši:

'Badelj jest režiser igre, ali ne u smislu klasične desetke. Igra povučenije'.

I trener Thorsten Fink oduševljen je pojačanjem koje je njegov klub doveo za četiri milijuna eura.

'Neće biti tako strašno pričekati ga još tri tjedna. Znamo kakvog smo igrača kupili'.