HSV vs. BAYERN

Badelj o bivšem suigraču: Mandžukić je kao životinja

02.11.2012 u 15:01

Bionic
Reading

'Bili su tinejdžeri kada su se upoznali, a u subotu će biti 'mrski neprijatelji' kada na travnjak izađu momčadi HSV-a i Bayerna'

Na ovaj je način njemački Hamburger Morgenpost najavio duel HSV-ovog Milana Badelja i Bayernovog Marija Mandžukića ove subote u sklopu 10. kola Bundeslige. Mandžukić je ove sezone prvi topnik Bayerna s devet postignutih pogodaka.

'On je najkompletniji napadač Bundeslige', rekao je HSV-ov stoper Heiko Westermann.

'Zaustaviti ga je stresan posao. Čuo sam se s njim i jako se veseli ovoj utakmici', nadovezao se Mandžukićev dobar prijatelj Badelj, te nastavio.

'Mario je igrač koji nikada ne odustaje. Za njega nema izgubljene lopte. On je poput životinje, nevjerojatno brze životinje', veli Badelj.

'Moramo igrati kao i protiv Borussije Dortmund, agresivno od prve minute. To je moderni nogomet, moramo pokrivati svaki dio terena u najkraćem mogućem roku. Svi moraju trčati i dati u svakom trenutku sve od sebe ako želimo srušiti Bayern', tvrdi bivši igrač zagrebačkog Dinama koji je ovoga ljeta, nakon što je uveo 'modre' u Ligu prvaka, stigao u HSV.

'Marijeve mogućnosti su bile vidljive još od njegovih juniorskih dana. Od tada se razvio u vrhunskog igrača i njegov napredak je zaista nevjerojatan. Bio je fantastičan u Wolfsburgu, ali u Bayernu je još i bolji', zaključio je Badelj.

Dvoboj HSV-a i Bayerna bit će ujedno i susret sedmog i prvoplasiranog sastava bundesligaške ljestvice, koje razdvaja velikih 11 bodova (24-13).