NA REDU JE CROATIA

Badelj: Naslov ćemo osigurati prije derbija

17.04.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Mladi veznjak hrvatskog prvaka veznjak Milan Badelj iznio je pred novinarima svoja očekivanja prije utakmice 26. kola s Croatijom iz Sesveta

Dinamo na utakmicu 25. kola odlazi u susjedstvo, u Kranjčevićevu, gdje svoje domaće oglede igra sesvetska Croatia, sastav koji se grčevito bori za ostanak u Prvoj ligi.

'Očekujem da ćemo osvojiti tri boda i prezentirati puno bolju igru nego u dosadašnjim utakmicama. U prvom dijelu prvenstva igrači Croatije su bili uspješniji, a sada se kod njih vidi pad. No, ne zamaramo se previše svojim protivnicima. Mi u utakmicu trebamo ući maksimalno koncentrirano i ozbiljno te ostvariti uvjerljivu pobjedu', najavio je na novinskoj konferenciji Milan Badelj koji se osvrnuo i na natpise o lošem pristupu 'modrih' te nimalo dobroj igri:

'Ne bih ulazio u analize. Jednostavno, ponekad vam se dogodi loš dan. Bitno je da smo u tim utakmicama uknjižili tri boda. Da, dosta se govori i o našem lošem pristupu, ali nisam siguran da je to prava riječ. Ne vidim ni kod jednog svog suigrača da ne želi. Svatko od nas ulazi u utakmicu sa željom da je što prije riješimo i možda se zbog toga pojavljuje početna nervoza. Kod 'dobivenih' utakmica je najteže naći motivaciju. No, u situaciji kada smo al pari s Hajdukom, trebamo ući u svaku utakmicu kao da odlučuje o prvaku.'

Dinamovo dijete misli da će se prvak znati i prije zadnjeg kola u Splitu.

'Na nama igračima je da obavimo svoje prije derbija u Splitu. Vjerujem da derbi na Poljudu neće odlučivati o prvaku, ali ako se to dogodi, tada će biti zanimljivije. Objektivno, Rijeka i Slaven Belupo slabije su momčadi od Hajduka koji tamo gostuje, kao i što je Šibenik, kamo mi odlazimo, slabiji od nas, ali to su neugodna gostovanja na kojima se može kiksati. No, ostalo je još vremena do toga i vidjet ćemo što nam vrijeme nosi', završio je Badelj.