FIFA_SP_2018.svg

treći trijumf dalića

Badelj i Perišić šokirali Islanđane, hrvatska bajka u Rusiji nastavljena novom pobjedom!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 26.06.2018 22:54
  • Objavljeno 26.06.2018 u 21:53
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjoj utakmici grupne faze ovog utorka u Rostovu na Donu pobijedila je Island 2:1 i tako s tri čiste pobjede izborila osminu finala i okršaj u nedjelju s Danskom...

Dalić je u Rostovu na Donu dobio što je htio. Unatoč tome što je u udarnoj momčadi koristio tek Luku Modrića i Ivana Perišića od standarnih prvotimaca, Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu protiv Islanda i ostvarila pobjedu te na kraju s tri čiste pobjede završava grupnu fazu u skupini koju su mnogi prije početka SP-a vidjeli kao jednu od najtežih.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Iako s pomlađenom početnom postavom Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i sakrila loptu Islanđanima u prvih dvadesetak minuta, no terenska inicijativa nije urodila izglednim prilikama. Protivnik se zatim oslobodio i zaprijetio nekoliko puta iz prekida preko Magnusona, a opasan slobodnjak Sigurdssona u 31. minuti Lovre Kalinić vješto je ukrotio.

Hrvatski je prvi put pucala prema golu Halldorssona u 36. minuti, no Perišić nije bio precizan, a zatim je Islanđane Finnbogason mogao dovesti u prednost, no s ruba kaznenog prostora pucao je malo pokraj gola, da bi se u sudačkoj nadoknadi Kalinić istaknuo s dvije odlične obrane Bjarnasonu i Gunnarssonu pa se bez pogodaka otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi za Hrvatsku. Milan Badelj stupio je na scenu i prvo pogodio gredu dalekometnim udarcem u 51. minuti, a onda fantastično zakucao loptu u mrežu dvije minute kasnije nakon asistencije Josipa Pivarića, na radost hrvatskih navijača u Rostovu.

Island je pokušao uzvratiti visokim loptama u kazneni prostor, pogodio je i gredu, a Kalinić je svojom sigurnošću nastavio mučiti protivnika. No, Lovren koji je ušao umjesto izmorenog Pjace u 76. minuti igrao je rukom i skrivio penal, a Sigurdsson je pogodio s bijele točke.

Do kraja utakmice Islanđani su pokušali stići i do pobjedničkog pogotka u završnici susreta, ali dogodilo se upravo suprotno jer je Perišić odgovorio na drugoj strani pogotkom u njegovom stilu u 89. minuti za vrijednu pobjedu Hrvatske.

Islanđani su se time oprostili od natjecanja, a Hrvatsku pak u nedjelju u Nižnji Novgorodu čeka okršaj s drugoplasiranom momčadi iz skupine C. To je Danska i u tom susretu naši će biti u ulozi favorita...

SP u nogometu, skupina C:

Hrvatska – Island 2:1 (Badelj 53, Perišić 89 / Sigurdsson 76)

  • +14
Hrvatski navijači na stadionu Arena Rostov Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Svjetsko prvenstvo

Skupina C

Australija-Peru0:2
Danska-Francuska0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska32107
2.Danska31205
3.Peru31023
4.Australija30121

Sljedeće utakmice

Skupina D

Island-Hrvatska1:2
Nigerija-Argentina1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska33009
2.Argentina31114
3.Nigerija31023
4.Island30121

Sljedeće utakmice