SPORNI TRANSPARENT

Bad Blue Boysi razlog kašnjenja grčkog derbija Panathinaikos - AEK

26.09.2023 u 06:11

Bionic
Reading

Navijači Panathinaikosa podržali su Bad Blue Boyse na sinoćnjoj utakmici grčkog prvenstva u kojoj su se sastali Pao i AEK.

odsjetimo, AEK je izbacio Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka, a uoči prvog susreta u Ateni dogodio se okršaj navijača Panathinaikosa i Dinama s jedne i AEK-a s druge strane. Posljedice su bile tragične, ubijen je jedan navijač AEK-a, a utakmica odgođena.

Iako je bio zabranjen dolazak navijačima Dinama oni su se organizirali i stigli u glavni grad Grčke u kojem su mnogi i dalje u pritvoru nemilih događanja na ulicama Atene.

U velikom grčkom derbiju navijači Panathinaikosa su sinoć na svojoj tribini prije početka utakmice istaknuli veliki transparent s natpisom 'Free The Boys' i logom Bad Blue Boysa, s kojim su tražili da se pripadnici Bad Blues Boysa puste na slobodu.

Kada su predstavnici AEK-a vidjeli transparent zahtijevali su da se isti ukloni te odbili igrati. Transparent je na kraju maknut, a susret priveden kraju. AEK je kao gost slavilo 1:2. Panathinaikos je poveo preko Đuričića u 10. minuti. Zuber je izjednačio u 36., a Pineda donio pobjedu gostima u 70. minuti.

Standings provided by Sofascore