NAVIJAČI NA PUTU

Bad Blue Boysi krenuli prema Beogradu

27.01.2012 u 15:43

Bionic
Reading

Prema izvješćima hrvatskih agencija, oko 200 Bad Blue Boysa krenulo je put Beograda, a s njima će do gravnog grada Srbije putovati i hrvatski policajci

U 10.30 krenuli su oko 200 Bad Blue Boysa organizirnao je autobusima krenulo iz Zagreba za Beograd. Dio navijača ima karte, a dio nema za večerašnju polufinalnu utakmicu rukometnog Euopskog prvenstva sa Srbijom. Otprilike 75 minuta prije polaska svi su pregledavani, fotografirani, a ispratilo ih je desetak specijalaca. Navijači putuju u tri autobusa, a imaju i policijsku pratnju.

Očekuje se da će ih u pratnji na Lipovcu preuzeti srbijanska policija, no dio naših policajaca ostat će s njima i na putu do Beograda.

Dodajmo da je srbijanska policija privela vođe svih navijačkih skupina iz Beograda te će ih u stanicama zadržati do kraja utakmice.

Nekoliko sati prije polufinalne utakmice EP-a u rukometu između Srbije i Hrvatske Beograd je pod pravom policijskom opsadom. Posebno je tretirano područje oko beogradske Arene gdje policajci legitimiraju i provjeravaju sve koji prođu ili se kojim slučajem nađu u tom dijelu grada.

Policijski dužnosnici najavili su za osiguranje utakmice angažiranje svih raspoloživih policijskih postrojbi tako da će na ulicama uz temeljnu i prometnu policiju biti specijalne postrojbe i konjička policija.

'Za osiguranje večerašnjih polufinalnih utakmica angažirano je nekoliko tisuća policijskih službenika, odnosno sve postrojbe jedinice koje su u okviru Direkcije MUP-a. Napominjem i da imamo izuzetno dobru suradnju s tužiteljstvom i prekršajnim sudovima tako da će svi oni koji se ogriješe o zakon, bilo po kaznenom ili prekršajnom postupku, istog trenutka biti procesuirani', rekao je Miladin Despotović, načelnik Uprave policije Policijske uprave Beograd za B92.

Rekao je i da srbijanska policija u ovom slučaju dobro surađuje s hrvatskom policijom te da su zajednički uspostavili punkt na graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci gdje će svima koje se identificiraju kao osobe sklone neredima u Hrvatskoj biti zabranjen ulazak u Srbiju i gotovanje na utakmici.

Oko beogradske Arene već su postavljene kontrole i provjeravaju se sumnjive osobe.

Uz to, alkohloizirane osobe neće moći ući u dvoranu, bit će im zabranjen ulaz, a neće biti dopušteno ni nositi transparente te šalove. Osim nacionalnih zastava, hrvatske ili srbijanske.

I osječki navijači spremni za put u Beograd
Osječki navijači napadnuti u utorak u Novom Sadu nakon rukometne utakmice Hrvatske i Francuske danas su se oko podneva pakirali za Beograd. - Idem! Nema straha, navijačko srce me vuče! Imam i povišenu temperaturu, propirili me vjetar i hladnoća kada smo se razbijenog vjetrobranskog stakla vraćali kući iz Novog Sada, ali nema veze, neće me to spriječiti - kazao nam je Osječanin Rašo. Na utakmicu sa Srbijom ići će, dodaje, i dva prijatelja koji su bili s njim u autombilu kada su na njih nasrnuli huligani, udarajući sjekirama i betonskim blokovima po vozilu.

Za navijače koji dolaze iz Hrvatske svojim automobilima i kombijima bit će uz dvoranu osiguran poseban, čuvani parking.