SAČEKUŠA HULIGANA

Sjekirama napali Hrvate, jedan uboden nožem!

25.01.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon veličanstvene pobjede rukometne reprezentacije Hrvatske nad Francuskom - aktualnim olimpijskim, svjetskim i europskim prvacima – jedan dio od tisuće navijača koji su iz Hrvatske došli na utakmicu da bi bodrili svoje heroje doživio je velik šok

Kako piše portal mondo.rs, a izvještava RTV Vojvodina, kolona automobila s hrvatskim navijačima na izlazu iz Novog Sada, negdje prije Veternika, pretrpjela je pravi huliganski napad. U klasičnoj kukavičkoj sačekuši - nakon što je jedno vozilo naglo zakočilo ispred kolone od šest, sedam automobila s hrvatskim tablicama - uslijedio je žestoki napad pedesetak mladića. Spominje se kako je 'pedesetak dobro organiziranih napadača', rečeno je na RTV-u Vojvodina, zasulo kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim tablicama. No ono što je posebno šokantno je podatak da su na neka vozila bačene i sjekire!

Kako piše mondo.rs, u napadnutoj koloni bilo je dvadesetak hrvatskih državljana, od kojih su neki lakše ozlijeđeni. Kako javlja RTV Vojvodina, jedan Zagrepčanin, N.J. (34), teže je ozlijeđen, ali nije u životnoj opasnosti.

Odmah nakon incidenta novosadska policija izašla je na mjesto događaja te je obavila očevid. Glasnogovornica novosadske policije Mileva Tomić rekla je agenciji Beta da je oko 15 vozila oštećeno na više različitih lokacija u Novom Sadu, a da se konačan broj još ne zna.

Najteži incident se dogodio u Rumi, prenosi Radio-televizija Vojvodine, gdje je na jednoj benzinskoj crpki hrvatski navijač uboden nožem pa je prevezen u novosadsku bolnicu. A kombi hrvatskih državljana na toj je postaji zapaljen.

Istodobno, navijače iz Bosne i Hercegovine, koji su se nalazili u kafiću pored sportske dvorane, palicama je napala skupina maskiranih navijača. Nakon što su se vratili iz policijske postaje gdje su davali iskaz, Hrvate iz BiH dočekalo je novo iznenađenje - na parkiralištu im je razbijen automobil. Mediji javljaju da oni nisu bili jedini kojima je oštećen auto.

Srbijanski portali izvještavaju i o tuči prije utakmice u Ulici Laze Telečkog u Novome Sadu, te o nekoliko razbijenih automobila s hrvatskim tablicama.

Nakon svih incidenata koji su se posljednjih dana dogodili, kakvi su viđeni puno puta na ovim prostorima, jasno je da će za mnoge hrvatske navijače koji se ipak odluče krenuti put Beograda to biti sve samo ne ugodan izlet na utakmicu.

Izvještaj RTV-a Vojvodina