što to radi uprava?

Bacanje novaca na Dinamov način: Ove pogreške kluba nikom nisu jasne!

13.07.2017 u 19:04

Bionic
Reading

Nakon što su istog dana klub napustili Ivajlo Petev i Sammir postalo je jasno da je Dinamo bacio milijune eura u zadnjih godinu dana na dvojbena pojačanja na terenu i u stručnom stožeru koja su se pokazala kao potpuni promašaj...

Nešto ne štima u Dinamu u posljednje vrijeme, ne samo zbog izgubljenog naslova prvaka i Kupa, već i zbog dvojbenih odluka koje klub donosi u posljednjih godinu dana.

  • +9
Ivajlo Petev Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dolazak Ivajla Peteva svakako je jedna od njih, jer bivši izbornik bugarske reprezentacije već dugo ne briljira i zaista je teško reći što je impresioniralo čelnike 'modrih' da su ga doveli kao spasitelja prošle jeseni. Još je manje jasno zašto mu je produžen ugovor nakon par mjeseci, iako se pomak igre na bolje nije vidio.

Navijači ne mogu ni shvatiti kako je opstao Petev unatoč razočaravajućim porazima od Hajduka i Slavena te izgubljenim trofejima i kako je baš potjeran nekoliko dana prije početka HT Prve lige, u najgorem mogućem trenutku.

Dinamo je na 'sporazumne raskide ugovora' već bacio gomilu milijuna eura u zadnjih deset godina, a to je trošak koji mu nikako ne treba i pokazuje da baš vizije kakav bi trener trebao voditi klub i nema.

Što se igračkog kadra tiče, ni tu nisu briljirali na Maksimiru. Prošlog ljeta nije dovedeno niti jedno značajno pojačanje, a ove zime u klub je stigao potpuno nespremni Sammir kojem je ponuđen iznimno bogat ugovor, što je bio prevelik rizik. Pokazalo se to na terenu ovog proljeća pa je morao neslavno napustiti klub nakon samo pola godine.

Ako tome dodamo da ni razvikani Brazilac Marcos Guilherme nije još opravdao svoju plaću, a da ni Romeo Jozak sigurno nije otišao iz kluba bez neke naknade za prekid ugovora, onda možemo zaključiti da je ovo godina bacanja novaca u Dinamu. Dok ima mladih talenata koje se može prodati i zaraditi to se toliko ne osjeća, ali svakako nije za pohvalu na takav način poslovati...