ATP Indian Wells

Austrijanac u finalu slomio Federera pa svojom iskrenom izjavom o Švicarcu dobio tisuće obožavatelja

18.03.2019 u 08:47

Bionic
Reading

Roger Federer, po mišljenju mnogih najbolji tenisač svih vremena, poražen je nakon tri sjajna seta u finalu Indian Wellsa od Austrijanca Dominica Thiema

U kolovozu će legendarni Švicarac Roger Federer - osvajač rekordnih 20 Grand Slam turnira - proslaviti 38. rođendan, ali još uvijek igra na vrhunskoj razini. No, u finalu snažnog turnira u američkom Indian Wellsu nije bio pravi i to je iskoristio Dominic Thiem kojem je ovo bila prva Masters titula u karijeri.

Federer je dobio prvi set sa 6:3 (poveo je 3:0) nakon svega 36 minuta, ali nakon toga Austrijanac je zaigrao bez greške.

U trećem setu vodila se velika borba, ali je Federer skupo platio svoje pogreške jer je 25-godišnji Thiem odlučujući set dobio 7:5.

'Znate, za mene je sve ovo nestvarno. Uživao sam u svakoj sekundi meča. Roger je jedna od najvećih legendi i nevjerojatno je kako i dalje možemo igrati protiv njega u velikim mečevima', kazao je nakon meča presretni Thiem koji je svojom iskrenom izjavom preko noći stekao simpatije tisuće ljubitelja tenisa. Njegove suze nakon zadnjeg poena dovoljno govore...

Dodajmo još kako je na ATP ljestvici Thiem preskočio upravo Federera koji je pao na peto mjesto.

Indian Wells, finale:

Roger Federer – Dominic Thiem 1-2 (6:3, 3:6, 7:5)

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia