tenis

Australian Open ostao bez dvije velike zvijezde: Andreescu i Del Potro otkazali nastup zbog ozljede

11.01.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Kanadska teniska zvijezda Bianca Andreescu, osvajačica zadnjeg izdanja US Opena, i argentinski tenisač Juan Martin del Potro otkazali su nastup na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu koji počinje 20. siječnja

Kanadska teniska zvijezda Bianca Andreescu, osvajačica zadnjeg izdanja US Opena, i argentinski tenisač Juan Martin del Potro otkazali su nastup na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu koji počinje 20. siječnja. Šesta tenisačica svijeta Andreescu je otkazala nastup na turniru koji će se igrati od 20. siječnja do 2. veljače u Melbourneu zbog ozljede lijevog koljena.

'Moj oporavak teče dobro i osjećam se sve bolje svakim danom, ali Australian Open je došao prerano i na žalost neću moći sudjelovati na njemu ove godine', napisala je na svom Twitter profilu 19-godišnja kanadska tenisačica.

Andreescu je ozljedu zaradila na završnom WTA turniru u Shenzhenu krajem listopada prošle godine na kojem je nastupilo osam najboljih tenisačica svijeta. Od tada se nije natjecala.

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro je također otkazao na Australian Openu zbog ozljede koljena s kojom se bori od lipnja prošle godine.

'Naš dvostruki četvrtfinalist Juan Martin del Potro je otkazao nastup na Australian Openu 2020 jer se još oporavlja od ozljede koljena. Želimo mu sve najbolje u oporavku i nadamo se da ćemo ga opet vidjeti u Australiji', napisali su na Twitter profilu turnira organizatori.

Argentinac se u četvrtfinale Australian opena plasirao 2009. i 2012. Del Potro je 2018. bio treći tenisač na ATP ljestvici no sada je, zbog dugog oporavka od ozljede, pao na 120. mjesto.