NITKO IH NEĆE

Australci očajni - novom izborniku nude brdo love

14.06.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Nakon poraza Australaca od Njemačke 0:4 čelni ljudi reprezentacije krenuli su u očajničku potragu za novim izbornikom. Dosad su ih odbili svi poznatiji kandidati, pa je plaća budućem prvom čovjeku 'klokana' podignuta na čak šest milijuna australskih dolara

Predsjednik Australskog nogometnog saveza (FFA) Frank Lowy izjavio je da najbogatiji Australac nudi plaću od šest milijuna australskih dolara (oko pet milijuna američkih dolara) novom izborniku australske reprezentacije, koji će na toj poziciji zamijeniti Nizozemca Pima Verbeeka. On odlazi nakon Svjetskog prvenstva koje je upravo u tijeku u Južnoafričkoj Republici. Zadatak novoga izbornika bit će odvesti Australiju na sljedeće SP koje će se za četiri godine održati u Brazilu, a to neće biti lagan zadatak jer će se suočiti sa smjenom generacija.

S plaćom od šest milijuna australskih dolara novi australski izbornik postao bi drugi najbolje plaćen izbornik na svijetu, više od njega zarađivao bi samo Fabio Capello koji za vođenje Engleske dobiva oko 12,5 milijuna australskih dolara.

'Za sada su nam se javljali samo oni koji ne mogu naći posao nigdje drugdje. Realnost je takva da nitko od velikih imena ne želi preuzeti našu reprezentaciju i zato moramo ponuditi više novca', izjavio je neimenovani izvor iz FFA-a za australske medije.

Za sada su ponudu FFA-a za preuzimanje njihove reprezentacije odbili Gerard Houllier i Dick Advocaat.