korak po korak

ATP Umag - težak ždrijeb za Hrvate. Iznenadna prilika za izlazak na veliku scenu talentiranog 16-godišnjeg Splićanina

22.07.2022 u 23:01

Bionic
Reading

Trojica hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za ovogodišnje izdanje umaškog ATP Croatia Opena Nino Serdarušić, Matija Pecotić i Domagoj Bilješko dobili su teške suparnike u prvom kolu

Serdarušić (ATP - 174.) je za suparnika dobio prvog nositelja Francuza Corentina Mouteta (ATP - 112.), Pecotić (ATP - 677.) će igrati protiv petog nositelja Talijana Stefana Travaglije (ATP - 136.), a Bilješka (ATP - 933.) je ždrijeb u prvom kolu spojio sa sedmim nositeljem i umaškim pobjednikom iz 2018. Talijanom Marcom Cecchinatom (ATP - 147.).

Kad bi prošli prve prepreke, Serdarušić i Pecotić bi igrali za mjesto u glavnom turniru.

Inače, Matija Pecotić je u petak, drugu godinu zaredom, postao pobjednikom serije turnira "Road to Umag by Podravka", svladavši u finalu Domagoja Bilješka sa 6-1, 6-4. No, pozivnicu za kvalifikacije dobili su obojica finalista, zbog niza otkaza koji su pogodili dobitnike pozivnica za glavni turnir.

Nažalost, Borna Ćorić je zbog ozljede prepona morao predati četvrtfinalni meč na ATP turniru u Hamburgu te odustati od nastupa u Umagu pa je njegova pozivnica za glavni turnir završila u rukama 10. juniora svijeta 16-godišnjeg Splićanina Dina Prižmića, koji je u petak u švicarskom Klostersu izborio nastup u polufinalu Europskog prvenstva za igrače do 18 godina.

U petak je od nastupa u Umagu morao odustati i 18-godišnji Talijan Luca Nardi, koji je bio pozitivan na koronavirus, a njegovu je pozivnicu ua glavni turnir dobio 21-godišnji Splićanin Duje Ajduković (ATP - 252.), koji je imao "wild card" za kvalifikacije. Ta ja pozivnica pripala Bilješku.

Mečevi prvog kola kvalifikacija su u umaškom Stella Marisu na rasporedu u subotu. Od 17 sati će u akciji biti Matija Pecotić i Nino Serdarušić, a ne prije 19 sati će na teren Domagoj Bilješko.

Parovi 1. kola kvalifikacija:

  • Corentin Moutet (FRA/1) - NINO SERDARUŠIĆ (HRV)
  • MATIJA PECOTIĆ (HRV) - Stefano Travaglia (ITA/5)
  • Norbert Gombos (SLK/2) - Fernando Romboli (BRA)
  • Filip Horansky (SLK) - Franco Agamenone (ITA/6)
  • Elias Ymer (ŠVE/3) - Nicolas Barrientos (KOL)
  • Gilles Simon (FRA) - Giulio Zeppieri (ITA/8)
  • Flavio Cobolli (ITA/4) - Andreas Seppi (ITA)
  • DOMAGOJ BILJEŠKO (HRV) - Marco Cecchinato (ITA/7)