PRVI GRADSKI FINALE!

Atletico uništio Chelsea za finale Lige prvaka!

30.04.2014 u 22:44

  • +8

Chelsea - Atletico Madrid

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Prvi put u povijesti Kupa ili Lige prvaka u finalu će igrati dva kluba iz istog grada. Real Madridu se u srijedu priključio njegov gradski rival Atletico koji je u uzvratnoj utakmici polufinala kao gost svladao Chelsea s 3-1

Kako je prva utakmica prije tjedan dana na Vicente Calderonu završila neodlučeno 0-0, Atleticu je u Londonu trebala pobjeda ili remi s pogocima. Obje su momčadi krenule vrlo oprezno u utakmicu - Jose Mourinho je u veznom redu imao čak dvojicu braniča (Luiz, Azpilicueta), a ni nogometaši Diega Simeonea nisu bili skloni velikom riziku.

Prvi su do prilike došli gosti već u petoj minuti kada je Koke nabacio s desne strane i pogodio gredu. S druge je strane David Luiz ''škaricama'' u 23. minuti poslao loptu pored vratnice. Bila je to uvertira za vodstvo Chelseaja koje se dogodilo u 36. minuti. Willian se na desnoj strani, gotovo kod korner-zastavice riješio čuvara i gurnuo loptu Azpilicueti. Španjolac je ubacio prema sunarodnjaku Fernandu Torresu koji je pucao s desetak metara, a lopta je okrznula Mirandu i završila u mreži. Torres nije slavio gol protiv bivšeg kluba, a uskoro više nije ni imao razloga za bilo kakvo slavlje.


U 44. je minuti Tiago poslao dijagonalnu loptu na drugu vratnicu, EdenHazard je loše čuvao Juanfrana koji je uspio ubaciti u sredinu. Tamo sepotpuno usamljen našao Adrian i donio Atleticu izjednačenje koje je utom trenutku jamčilo prolaz.

Mourinho je shvatio da će u nastavkumorati biti ofenzivniji, pa je u 54. minuti ubacio Samuela Eto'a. No,pokazalo se to nesretnim potezom jer je Kamerunac u 59. minuti potpunoneoprezno srušio u kaznenom prostoru Diega Costu. Brazilac sašpanjolskom putovnicom sam je izveo penal i svojim osmim ovosezonskimpogotkom u Ligi prvaka donio Madriđanima vodstvo.

Već je tadaChelsea bio na konopcima, a nokaut je uslijedio u 72. minuti. Ponovno jeJuanfran pobjegao Hazardu i nabacio u sredinu. Udarac glavom ArdeTurana je Mark Schwarzer uspio obraniti, ali u ponovljenom je pokušajuTurčin bio precizan, zabivši za konačnih 3-1.

Atletico je drugifinale Kupa/Lige prvaka u povijesti čekao 40 godina. Te 1974. godine jeporažen od Bayerna s 4-0, tako da će 24. svibnja u Lisabonu protiv Realatražiti prvi naslov europskog prvaka.



Chelsea - Atletico 1:3
(prvi dvoboj 0:0)
Strijelci: Torres 36 / Lopez 43, Costa 60, Turan 72

Chelsea: Schwarzer, Ivanović, Cahill, Terry, Cole (od 54. Eto'o), Ramires, Luiz, Willian, Azpilicueta, Hazard, Torres (od 67. Ba)
Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Koke, Tiago, Mario Suarez, Turan (od 84. Rodriguez), Diego Costa (od 76. Sosa), Adrian (od 66. Raul Garcia)