GRČKA ORGANIZACIJA

Atena: Torcidini novci u kartonskoj kutiji

16.09.2010 u 17:10

Bionic
Reading

Slobodno jutro igrači Hajduka iskoristili su za šetnju starim dijelom Atene, no s obzirom na veliku vrućinu, nisu se zaputili u razgledavanje povijesnih znamenitosti nego u šetnju po šoping-centrima

Trideset i tri stupnja u hladu bili su dovoljan razlog za izbjegavanje zadržavanja na otvorenom pa su se bijeli vrlo brzo povukli u hotel.

Navijači Hajduka, kojih je u Grčku došlo više od tisuću, u manjim su se grupama gradom šetali od ranih jutarnjih sati, a glavnina je stigla organizirano oko 16 sati po lokalnom vremenu. Policija ih je usmjerila na trg ispred starog olimpijskog stadiona.

Tamo ih je čekalo veliko iznenađenje; ispred obližnjeg kafića sjedio je Hajdukov direktor marketinga Ivan Kraljević sa 1.700 ulaznica u kartonskoj kutiji. Ni traga policiji, ni traga zaštitarima ili osiguranju. Tek jedan čovjek, i to direktor marketinga Hajduka.

Zbrku su napravili čelni ljudi AEK-a koji su vodstvu Hajduka prepustili ulaznice i nije ih bilo briga kako će ih ovi dalje distribuirati navijačima. Jedino što ih je zanimalo jest da dobiju po 20 eura po karti. Na svu sreću, prodaja ulaznica protekla je bez ijednog problema, vodstvo Torcide pobrinulo se da osigura red i na koncu nije nedostajao ni jedan euro od prodaje.

Kad se sjetimo svih apsurdnih zabrana i svega što se hrvatskim navijačima događa po Europi, nevjerojatno je da ozbiljan klub poput AEK-a napravi ovakvu blamažu i uzrokuje prodaju ulaznica u kafiću na jednom od gradskih trgova. Teško da je standard europske lige donošenje ulaznica u kartonskoj kutiji i odnošenje utrška od više desetaka tisuća eura.