prva utakmica 1/8 finala LP-a

Atalanta s našim Pašalićem ide po još jedno iznenađenje

19.02.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Premda je u prva četiri kola natjecanja po skupinama osvojila samo jedan bod uz razliku pogodaka 3-12, Atalanta se uzdigla poput feniksa i izborila plasman u osminu finala Lige prvaka gdje je sada čeka Valencia.

Momčad iz Bergama je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini iza Manchester Cityja, a ispred Šahtara i Dinama i u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka osigurala osminu finala. Imala je i sreće i prilikom ždrijeba jer je izvukla najslabijeg od sedam mogućih suparnika.

'Valencia je iznimno čvrst i neugodan suparnik. Međutim, imamo priliku napisati novu stranicu u knjigama povijesti Atalante i bio bi san proći u četvrtfinale Lige prvaka,' kazao je Gian Piero Gasperini, dodavši:

'Da smo izvukli Barcelonu ili Liverpool, naša presuda bi bila zapečaćena, ali s Valencijom bih rekao da je 50-50.'

Gasperini je svjestan da Atalanta nema izgleda za osvajanje naslova prvaka, ali se nada novom plasmanu u Ligu prvaka.

'Ako me pitate može li Atalanta osvojiti naslov talijanskog prvaka, onda ću reći ne. Želio bih ostati u Europi, a kvalifikacije za Ligu prvaka opet bi bile kao osvajanje scudetta za nas', kazao je Atalantin strateg.

Talijanski stručnjak nema većih briga oko sastava. Sve udane igle su na broju, a među njima je i Mario Pašalić koji je ove sezone zabio sedam golova i dodao tri asistencije.

  • +5
Serie A, Atalanta - Roma Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Valencia je također, na dramatičan način dogurala do osmine finala, a ključnim se pokazala pobjeda u zadnjem kolu u Amsterdamu protiv Ajaxa (1:0).

Valencijin trener Albert Celades ima dosta briga oko sastava. Gabriel je suspendiran, Garay, Piccini i Manu Vallejo neće igrati zbog ozljeda, a upitan je i nastup Gameira, Cillessena i Čeriševa.

Zanimljivo, Atalanta je ove sezone zabila čak 63 gola u prvenstvu, a samo su PSG (67) i Manchester City (65) zabili više, dok je Valencia zabila 35 golova.

Atalanta i Valencia nisu igrali do sada međusobno, a 'Šišmiši' love svoje prvo četvrtinale nakon 2007. godine.

VJEROJATNI SASTAVI

Milan - stadion San Siro. Sudac: Michael Oliver (Engleska)

ATALANTA: Gollini - Toloi, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Gomez, Ilicic - Zapata

VALENCIA: Domenech - Gaya, Diakhaby, Mangala, Wass - Parejo, Coquelin, Torres, Soler - Gomez, Rodrigo.