TALIJANI OSVOJILI UKRAJINU

Atalanta dotukla Dinamo u Europi; u najgorem mogućem raspletu za hrvatskog prvaka gol ugradio i hrvatski reprezentativac

11.12.2019 u 20:53

Bionic
Reading

U šestom kolu Lige prvaka Atalanta je slavila na gostovanju kod Šahtara 3:0 te tako izbacila Dinamo iz Europe

Rasplet u skupini C završio je na najgori mogući način za hrvatskog prvaka. Naš predstavnik nije drugu godinu zaredom izborio europsko proljeće.

Nije bilo realno očekivati da će 'modri' na Maksimiru slomiti Manchester City te tako možda izboriti osminu finala ovog natjecanja, ali navijači hrvatske momčadi nadali su se da će za njih posao obaviti Šahtar odnosno da neće izgubiti u Harkivu od Atalante te da će tako dobiti utješnu nagradu - prezimljavanje i igranje u Europskoj ligi.

No dogodilo se suprotno Talijani su slavili 2:0, skočili na drugu poziciju, gurnuli Šahtar na treće mjesto i u Europsku ligu, a Dinamo maknuli iz Europe.

U 65. minuti Atalanta je povela. Gomez je ubacio, a Castagne zabio iz peterca u praznu mrežu.

Deset minuta kansije pocrvenio je Dodo zbog udaranja suparnika, a u 80. Talijani su sve riješili. Malinovski je ubacio iz slobodnjaka, a hrvatski reprezentativac Pašalić bio najspretniji u kaznenom prostoru te je dokrajčio svaku nadu Dinama, ali i Šahtara.

Konačnih 0:3 postavio je Gosens u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Šahtar - Atalanta, 6. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO
  • +54
Dinamo - Manchester City, 6. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL