lige petice

Arsenal minimalom pobjedom zadržao stopostotan učinak, Milan slavio kod Bologne

21.08.2023 u 23:25

Bionic
Reading

U ponedjeljak je odigrano ukupno pet utakmica u Ligama petice, Italiji, Španjolskoj i Engleskoj

TALIJANSKA LIGA

U posljednjoj utakmici 1. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je kao gost svladao Bolognu sa 2-0 (2-0). Milanski je sastav vrlo brzo stigao do velike prednosti golovima Girouda (11) i Pulišića (21). Hrvatski veznjak Nikola Moro odigrao je prvo poluvrijeme za Bolognu.

Ranije u ponedjeljak je Nikola Vlašić igrao do 68. minute za Torino, kojega vodi Ivan Jurić, u 0-0 domaćem remiju protiv povratnika u društvo najboljih Cagliarija. Marko Rog zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Cagliarija.

ŠPANJOLSKA LIGA

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je prvo poluvrijeme za Sevillu u 3-4 (2-2) porazu na gostovanju kod Alavesa u susretu 2. kola španjolskog prvenstva. Strijelci za domaće bili su Rioja (7), Duarte (44) i Kike Garcia (54, 59), a za goste Abqar (16-ag), Lamela (41) i Rafa Mir (90+7). Alavesu su ovo prvi bodovi u novoj sezoni, dok je Sevilla i dalje bez bodova. Maksimalnih šest bodova imaju Real Madrid i Valencia.

U posljednjoj utakmici 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva Rayo Vallecano je kao gost svladao Granadu sa 2-0 (0-0).Golove su postigli Garcia (75) i Ciss (79).

ENGLESKA LIGA

Nogometaši Arsenala zadržali su stopostotni učinak na startu novog engleskog prvenstva minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod Crystal Palacea u susretu 2. kola. Jedini gol postigao je kapetan Odegaard u 54. minuti iz kaznenog udarca. Arsenal se s nova tri boda pridružio Brighton and Hove Albionu i Manchester Cityju na vrhu ljestvice, dok je Crystal Palace ostao na tri boda.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore