STIGLA I službenA potvrdA

Armada se oglasila; Igor Bišćan još nije potpisao za Rijeku, a već ga tjeraju iz kluba!

09.10.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Nakon što je slovenski stručnjak Matjaž Kek podnio ostavku na mjesto trenera Rijeke doznaje se kako će novi trener Igor Bišćan, nekadašnji kapetan zagrebačkog Dinama, službeno biti predstavljen u srijedu. No, čelnicima Rijeke sigurno ne ide na ruku što se oglasila navijača skupina Armada koja nije zadovoljna ovim izborom…

Naime, na službenom Facebook profilu Armada je objavila fotografiju prekriženog Igora Bišćana u dresu Dinama uz poruku: 'Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Igore, odlazi! Prvaci 98/99'.

Podsjetimo, Bišćan je kao igrač Dinama osvojio četiri titule prvaka uključujući i baš tu 1999. godine koju spominje Armada. Tada je Rijeci u posljednjem kolu trebala pobjeda protiv Osijeka, ali im je gol vrijedan titule poništen zbog zaleđa (za to su optužili suca Zorana Krečaka). Utakmica je završila 1:1 pa su tako igrači Dinama na tada pustom maksimiru – pomalo neočekivano došli do titule.

Krenimo redom. Zvono za uzbunu oglasilo se u Rijeci u subotu kada je nakon 2:1 poraza u Velikoj Gorici Matjaž Kek podnio ostavku, a predsjednik Damir Mišković odmah je krenuo u potragu za nasljednikom. Puno trenerskih imena bilo je u igri, ali malo je onih koji su upravo Igoru Bišćanu – koji je uspješno vodio ljubljansku Olimpiju (osvojio je kup i prvenstvo!) - davali velike izglede za taj posao. No isto tako treba reći kako je prošlog petka Bišćan potpisao predugovor s ciparskim prvoligašem Anorthosisom, ali kada je stigla ponuda Rijeke vjerojatno je zaključio kako je to bolja opcija.

Iz Rijeke su službeno potvrdili kako je 'Igor Bišćan novi trener Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka' uz dodatak kako će se predstavljanje novog trenera održati u srijedu 10. listopada u 11 sati u kampu HNK Rijeka.

No, sada je 'mali problem' stvorila navijača skupina Armada koja je zadnjih pet godina imala sjajan odnos sa slovenskim stručnjakom Matjažom Kekom, ali očito je kako imaju puno toga protiv – Bišćana. Nema sumnje kako će nezadovoljni članovi Armade posjetiti i kampu HNK Rijeka...

Ako se nešto dramatično ne dogodi Bišćan bi svoj trenerski debi u Hrvatski Telekom Prvoj ligi kao strateg Rijeke trebao imati 19. listopada u 11. kolu HT Prve lige kada momčad s Rujevice gostuje kod zaprešićkog Intera. Nema sumnje kao predsjednik Rijeke Damir Mišković ispred sebe ima jako tešku odluku jer poznato je kakav utjecaj na klub s Kvarnera imaju navijači.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, HNK Gorica - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL