IPAK BEZ POSLJEDICA

Ariza brutalnim udarcem srušio Fernandeza

10.03.2009 u 10:44

Bionic
Reading

U sinoćnjem dvoboju u Portlandu između domaćih Blazersa te gostiju iz Los Angelesa, Lakersa, vidjeli smo potez iz rubrike - nepromišljeni. Trevor Ariza udarcem po glavi srušio je Rudyja Fernandeza

Španjolski reprezentativac Rudy Fernandez istrčao je jednu kontru dvije sekunde prije kraja treće četvrtine i taman kada je bio pod košem, s leđa ga je glupim i nepromišljenim udarcem po glavi na pod srušio Trevor Ariza. Za potez igrača Lakersa teško je naći opravdanja jer gosti su već tada gubili sa 28 koševa razlike, a osim što je izazvao bijes igrača Blazersa i skoro izazvao opću tučnjavu, Ariza je dokazao da i u NBA ligi ima divljaka.

Pogledajte Arizin nasrtaj na kolegu


Branič Blazersa ostao je ležati na parketu nekoliko minuta, nakon čega je iznesen imobilizirana vrata. Bio je pri svijesti i pravo je čudo što kasniji nalazi nisu otkrili težu ozljedu vrata i kralježnice. Ariza je isključen, a kasnije se pokušao opravdati:

'Samo sam išao prema lopti. Nije mi bila namjera ozlijediti ga.'

Sličnu smo ispriku čuli i od Kaje Rogulje, nogometaša Slaven Belupa koji je prije desetak dana jednako brutalno startao na nogu Marija Mandžukića.