ZAJEC otvoreno

Arijan Ademi ovakav kompliment sigurno nije očekivao; a još kada čuje od koga ga je dobio....

08.03.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Arijan Ademi još nekoliko dana nosit će Dinamov dres, a nakon okršaja s Rijekom seli u Kinu, te će nakon 13 godina 'odseliti' iz Zagreba. U ovom je periodu stekao status legende zagrebačkog kluba, baš kakav ima i Velimir Zajec, kapetan čuvene Dinamove generacije iz 1982. godine

'Arijana Ademija sam u prvi sastav gurnuo još tamo 2010. godine bez straha, jer se i tada već vidjelo da je pravi igrač, da će biti lider. Izrastao je, uz sve nedaće koje su ga pratile, u jednog od najvećih igrača Dinama, pravog vođu, lidera i sjajnu osobu. Naravno da ti je žao što odlazi, jer je bio predvodnik velikih rezultata ove generacije Dinama, ali treba ga razumjeti i poželjeti mu svu sreću uz nadu da će se po završetku karijere vratiti u Dinamo', prokomentirao je transfer Dinamova kapetan u Kinu njegov prvi trener u maksimirskom klubu Velimir Zajec.

Jedna od najvećih legendi kluba iz Maksimira nalazi se na svojevrsnoj turneji po Hrvatskoj na kojoj promovira svoju biografiju 'Zeko', pa je tako na promociji u utorak u Svetoj Nedelji upitan i o aktualnostima u Dinamu.

'Dinamo je najjači u ligi, to je jasno, ima ponovno nove nade. Gledao sam nedavno derbi i u tih par minuta me oduševio mladi Gabriel Rukavina. Baš se vidi da će biti sjajan igrač. Nazvao sam baš bio i njegovog tatu Tomislava Rukavinu koji je bio moj igrač. Što se aktualne situacije tiče u klubu, vjerujem da će se taj gordijski čvor uspjeti odmotati i Dinamo pronaći svoj put, a po meni to je jedino prava privatizacija, bilo velikog kapitala ili puno malih dioničara', kazao je Zajec.

U Zekinom društvu bio je i njegov nekadašnji igrač u Dinamu, ali i Panathinaikosu, Silvio Marić.

'Ta generacija iz osamdesetih, Zeko, Cico, Mlinka, Štef, nama klincima bila je pojam. Zarazili su nas nogometom, a posebno sam sretan što sam na prijelazu iz juniora u seniore radio upravo s Velimirom Zajecom. Imao sam tu sreću na kraju da mi treneri budu i Cico i Zeko. Bili su drugačiji karakterno, pa i kao igrači tada, ali su nama bili sve u tim godinama i napravili su s nama prave rezultate', kazao je Marić.

Velimir Zajec nastavlja svoju turneju promocijom u Jastrebarskom (petak u 19h), Čakovcu (ponedjeljak u 19h) i Koprivnici (idući četvrtak u 19h).

Knjiga 'Zeko – biografija Velimira Zajeca' puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.