Kupom u dahu

Argonauti na maraton lađa na Neretvi stižu s rekordnih pet posada, a u svom gradu nemaju niti rijeku, a ni jezero; a kakvi su tek podvizi iza njih!

13.08.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Bjelovarski Argonauti nastavljaju s fantastičnim radom. Nakon prošlogodišnjeg izazova u kojima su preveslala Jadran od Prevlake do Savudrije – i to u rekordnom vremenu – ove godine nastavljaju još žešćim tempom. U projektu 'Kupom u dahu' u lipnju su preveslali rijeku od Nacionalnog parka Risnjaka do ušća u Savu u Sisku

Na usputnim stanicama organizirali su motivacijske i edukacijske radionice. Ukupno 296 kilometara užitka i veslanja u četiri dana. U općini Lasinje u Karlovačkoj županiji dočekalo ih je 50-ero djece, s kojima su kroz predviđeni program obilježili Dan sporta, govorili o zdravlju i važnosti bavljenja sportom.

U suradnji s Turističkom zajednicom Legrad u Podravini na jezeru Šoderica, Argonauti su organizirali zanimljiv događaj 'Valovi energije HEP'. Tim projektom nastojali su javnosti približiti, kroz razna veslačka natjecanja, veslanje kao sportsku aktivnost. Pa je tako preko 200 natjecatelja pokazalo svoje veslačke sposobnosti.

Sljedeći nastup slijedi već za vikend na 'Maratonu lađa na Neretvi'. Tamo će Bjelovar biti zastupljen s rekordnih pet posada, što je impresivan rezultat za grad koji nema ni rijeku ni jezero. Argo ide s dvije postave (Argo Bjelovar i Argo Senatori), Šumari (Šumari i Šumski) također s dvije, a tu si i dvije ženske posade, Sparte Bjelovar i Amazonke iz Čazme.

'Oduševljeni smo što sa šest naših ekipa, što je pravi pothvat. Naravno da i na ovom Maratonu želimo ostaviti trag. Naša udarna postava Argo nada se medalji, a isti plan imaju i Šumari“, kazao nam je Tomislav Smrček Čonč, osnivač i dugogodišnji kapetan Argonaut, koji će ovaj put veslati u „slabijoj“ posadi. Nadam se da će nam se u subotu pridružiti još jedan Argonaut Nikica Ljubek koji je na Olimpijadi sa svojom ekipom osvojio čak dvije medalje, njegova uloga trenera i motivacije puno nam znači', istaknuo je Čonč!