ATP 500

Argentinac Del Potro otkazao turnir u Rio de Janeiru; kraj karijere sve bliže, ali odluku još nije donio

11.02.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Organizatori ATP 500 zemljanog ATP turnira u Rio de Janeiru, koji će se održati idućeg tjedna, službeno su obznanili kako argentinski tenisač Juan Martin del Potro neće nastupiti u ovom brazilskom gradu

Del Potro je bio prijavljen za Rio Open, no očito je njegov kraj karijere i ovim događajem sve bliže. Podsjetimo kako je tijekom ovog tjedna Del Potro nastupio na turniru u Buenos Airesu gdje je odigrao samo jedan meč i prilično lako izgubio od sunarodnjaka Federica Delbonisa (1-6, 3-6).

Bio je to povratak tenisu 33-godišnjeg sjajnog argentinskog tenisača nakon više od dvije i pol godine stanke zbog teške ozljede koljena. Nakon što je izgubio taj meč, tijekom kojeg je između ostaloga i plakao dok je slušao gromoglasno navijanje s tribina, Del Potro je izjavio.

'Ne znam hoću li još igrati jer osjećam snažne bolove u koljenu. No, činit ću i dalje velike napore, probat ću zaliječiti koljeno i ako to uspijem, možda ću dobiti još jednu priliku da ponovno zaigram', rekao je tada Del Potro.

Otkazivanje Rio Opena ne ide u tom smjeru, a hoće li uistinu pobjednik US Opena iz 2009. godine još zaigrati tenis na profesionalnoj razini tek ćemo vidjeti.