odlazi punih džepova

Antonio Conte oglasio se nakon odlaska iz Tottenhama, a poznato je i koliku će otpremninu dobiti

28.03.2023 u 10:49

Bionic
Reading

Tottenham i Antonio Conte u nedjelju navečer su objavili sporazumni raskid ugovora. Talijanski je stručnjak u Londonu proveo nešto manje od 16 mjeseci, a ljubav je pukla nakon njegove otvorene kritike upućene igračima i čelnicima kluba

Od studenog 2021. godine kad je preuzeo Tottenham, Antonio Conte je 'spurse' vodio na 76 utakmica, ostvario je 41 pobjedu, 12 remija i 23 poraza.

No, ove je sezone Tottenham ispao iz FA Kupa, Liga kupa i Lige prvaka, a u engleskom se prvenstvu bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone. Ljubav je pukla uoči reprezentativne stanke kad su 'spursi' odigrali samo 3:3 protiv posljednjeg Southamptona iako su vodili 3:1. Conte je nakon te utakmice javno prozvao igrače i čelnike kluba.

'Mi nismo momčad. Mi smo jedanaest igrača koji izađu na teren. Vidim sebične igrače, nogometaše koji ne žele pomoći jedni drugima i koji ne daju sve od sebe. Do sada sam šutio i pokušavao sakriti sve, ali više ne želim!', sipao je tada Conte i napao klupske glavešine:

'Ovo je priča o Tottenhamu: ovdje je isti vlasnik već 20 godina i nikada nisu ništa osvojili. Zašto? Je li za to kriv klub ili svaki trener koji je od tada bio ovdje?'

A dva dana nakon razlaza s klubom napokon se oglasio i sam Antonio Conte.

'Nogomet je strast. Volio bih se duboko zahvaliti svima u 'spursima' koji su cijenili i dijelili moju strast i moj intenzivan način na koji sam obnašao ulogu trenera. Posebna zahvala navijačima koji su mi uvijek davali podršku, bilo je nevjerojatno čuti kako pjevaju moje ime. Naše zajedničko putovanje se završilo, želim vam sve najbolje u budućnosti. Antonio', stoji u poruci koju je talijanski stručnjak objavio na društvenim mrežama.

Odlazak iz Londona mu ne bi trebao previše teško pasti jer je s predsjednikom Tottenhama Danielom Levyjem dogovorio sporazumni raskid ugovora prema kojemu bi mu trebalo pripasti 4,5 milijuna eura otpremnine.

Engleski mediji podsjećaju kako je Tottenham u posljednjih deset godina platio čak 62,5 milijuna eura na račun otpremnina trenerima zbog prijevremenog raskida ugovora - Andre Villas-Boasu je tako pripalo 5 milijuna eura, Mauriciju Pochettinu 14 milijuna, Joseu Mourinhu 23, Nunu Espiritu Santu 16 i Conteu 'samo' 4,5 milijuna eura.