u sjajnoj je formi

Antoine Griezmann ruši pola stoljeća stari rekord legende Atletico Madrida

22.04.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Francuski nogometaš Antoine Griezmann (32) ove sezone igra odlično u dresu madridskog Atletica te je došao nadomak rušenja rekorda legendarnog Luisa Aragonesa

Proslavljeni Luis Aragones je igrao za Atletico od 1964. do 1974. godine, a u više navrata je bio trener madridske momčadi. Ukupno je za klub postigao 123 prvenstvena gola, a sa 154 golom u službenim nastupima je najbolji strijelac Atletica u povijesti.

No, Griezmann je došao na samo gol zaostatka od njega, na kontu ih ima 153, od čega je Francuz 108 postigao u La Ligi.

'Želim ući u klupsku povijest i stvarno sam uzbuđen zbog mogućeg skorašnjeg dostizanja legendarnog Aragonesa. Osjećam se sjajno ove sezone u Atleticu. Moj odnos funkcionira sa svima, a kada vidim koliko mogu pomoći golovima, asistencijama i samom igrom osjećam se još bolje', rekao je Griezmann koji je ove sezone ukupno postigao 13 golova u svim natjecanjima, od toga jedanaest u La Ligi, a ima i 12 asistencija.

'Nakon Svjetskog prvenstva se osjećam sjajno. Mislim da nikada u nogometu nisam uživao kao posljednjih mjeseci', izjavio je Griezmann koji će predvoditi Atletico u nedjelju na gostovanju kod Barcelone. Atletico je treći na ljestvici i ima dva boda manje od Reala.

Iza ovog dvojca, na vječnoj ljestvici strijelaca Atletica, se nalazi Fernando Torres sa 128 golova.