REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Antić: Prolazimo u osminu finala

04.12.2009 u 23:23

Bionic
Reading

Izbornici reprezentacija sudionica Svjetskog nogometnog prvenstva neposredno nakon ždrijeba skupina komentirali su svoje šanse za prolazak u osminu finala

Izbornik Obale Bjelokosti Vahid Halilhodžić: ‘Ovo mi se čini kao najteži mogući ishod ždrijeba. Brazil i Portugal su favoriti, ali mi smo spremni napraviti iznenađenje’.

Izbornik SAD-a Bob Bradley: ‘Ovo je puno bolji ždrijeb od onoga kojeg smo imali na prošlom SP-u kada smo bili u skupini sa Italijom, Češkom i Ganom. Otvaramo protiv Engleza i to je veliki izazov za moje momke da pokažu što znaju. Nakon toga igramo sa Slovenijom i na kraju protiv Alžira, i mislim da je ovo skupina koju možemo proći’.

Izbornik Danske Morten Olsen: ‘I Bog zna da ovo nije lagana skupina, ali je puno bolje negoli da smo završili skupini gdje su Brazil i Obala Bjelokosti. Protiv Nizozemaca je uvijek teško igrati, Japan je najbolja momčad Azije, a Kamerun ima puno iskustva sa svjetskih prvenstava’.

Izbornik Srbije Radomir Antić: ‘Njemačka, Gana i Australija su vrlo jake momčadi, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u osminu finala. Što se tiče naše prve utakmice na SP-u, protiv Gane, riječ je o respektabilnoj reprezentaciji koja ima nekoliko izvanrednih igrača’.

Izbornik Francuske Raymond Domenech: ‘Ovaj puta nema tzv. skupina smrti, može se reći da su grupe ujednačene po snazi. Protivnici su nam Južna Afrika, Meksiko i Urugvaj, i mislim da ćemo morati upisati dvije pobjede da bi prošli skupinu. Nikad nije lako igrati protiv domaćina, ali sa JAR-om igramo zadnju utakmicu i do tada bi već mogli osigurati prolaz’.

Izbornik Brazila Carlos Dunga: ‘Najteža će biti prva utakmica (protiv Sjeverne Koreje), pa druga (protiv Obale Bjelokosti), pa treća (protiv Portugala). Eto, tako ja to vidim. Dobro su nam poznate kvalitete Portugala, a bit će zanimljivo vidjeti i suparništvo Kake i Cristiana Ronalda, koji igraju u istom klubu, a sada će biti na suprotnim stranama’.

Izbornik Portugala Carlos Queiroz: ‘Brazil je favorit na papiru, ali i po stvarnoj snazi. Imaju širok izbor igrača, po nekoliko rješenja za svaku poziciju. No, do SP-a ima još sedam mjeseci, vidjet ćemo kada krene tko će isplivati na vrh. Za nas je ključna prva utakmica u kojoj igramo protiv Obale Bjelokosti’.