milan više ne razmišlja

Anti Rebiću drastično je pala vrijednost, ali to u ovom slučaju nije loša već odlična vijest

23.04.2020 u 19:14

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Milana, Ante Rebić, još uvijek ne zna kakva mu je sudbina u dresu 'crveno-crnih'. Jer nakon odlaska Zvonimira Bobana, činilo se kako bi se Rebić već nakon prve godine posudbe mogao vratiti u Eintracht

Ante Rebić je u Milan stigao 2019. godine na dvogodišnju posudbu. Zvonimir Boban htio je s hrvatskim reprezentativcem pojačati napadačku liniju. Ako uspije, Rebića bi Milan otkupio, a ako ne, jednostavno bi ga vratio njemačkom klubu.

Na početku sezone, Rebić se nije baš niti naigrao a niti dokazao, pa se realnijim činio povratak u Frankfurt.

Ipak, dolaskom Zlatana Ibrahimovića, cijeli se Milan digao, a Rebić proigrao te postao jedan od ključnih igrača 'crveno-crnih'. U 24 utakmice ove sezone je zabio deset golova i upisao dvije asistencije i bio je u strašnom naletu prije no što je koronavirus prekinuo prvenstvo u Italiji.

No, osim koronavirusa, u Milanu se dogodio i incident s otkazom Zvonimiru Bobanu, koji je morao otići zbog svađe s direktorom Ivanom Gazidisom.

Njemački mediji već su pisali kako bi to moglo značiti i Rebićev kraj u Milanu, bez obzira na to što je prema važećem ugovoru na San Siru mogao ostati još godinu dana. Dodatni problem je nastao zbog toga što se ovaj posao dogovarao u zadnji tren prijelaznog roka pa u ugovoru nema otkupne klauzule i sada se ne zna po kojoj cijeni bi ga netko od zainteresiranih klubova mogao kupiti.

Ali kako ovog četvrtka piše calciomercato, u Milanu su očito prelomili oko toga treba li im Rebić ili ne, te su u nekoliko navrata već pričali i s njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem.

Dogovor je da Milan već ovog ljeta u potpunosti otkupi Rebićev ugovor, a čini se da se Talijani nadaju kako zbog globalne krize i pada vrijednosti svim igračima, više neće trebati platiti 40 milijuna eura, nego njima dostupnijih 25, što je 'sniženje' od gotovo 40 posto.