KAPITAL ZA UZVRAT

Ante Rukavina spasio Dinamo u Bugarskoj

18.07.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Dinamo je na otvaranju europske sezone u bugarskom Razgradu pokazao iznimno blijedo lice i bio je vrlo blizu opasnom porazu, ali u posljednjoj minuti Ante Rukavina je pogodio za 1:1 (0:0) i potpuno promijenio situaciju uoči uzvrata

Dinamov trener Ante Čačić susret je počeo s usamljenim Dujom Čopom u napadu i bez zadnjeg veznog, ali ofenzivni Dinamov sastav (Badelj i Kovačić ispred obrane) u prvom poluvremenu nije pokazao gotovo ništa. Razigrani Ludogorec s dvije velike obrane je zaustavio (opet) Ivan Kelava, dok su plavi u napadu zaprijetili samo jednom. Sammir je u 31. minuti probio kroz sredinu i idealno uposlio Ivana Tomečaka, koji je s desne strane prebacio i vratara Golubovića i njegov gol.

Začudo, Čačić u poluvremenu nije mijenjao ništa i Dinamo se nastavio koprcati u živom pijesku. Tek kada se u 56. minuti ozlijedio Josip Pivarić, uveo je Fatosa Beqiraja i pokazao da uopće prati utakmicu. No, nije pomoglo. Kelava je spašavao Dinamo koliko je mogao, ali Marcelinho se (pogreška Vide) u 68. minuti našao sasvim sam ispred hrvatskog vratara i svladao ga glavom. Imao je Ivan i tu loptu na rukavici, ali ona je od grede ipak ušla u gol.

Dinamo se donekle razbudio tek ulaskom Mehmeda Alispahića i desetak minuta prije kraja upravo on i Beqiraj, uz opću prisutnost kapetana Milana Badelja, imali su dvije dobre prilike. Ipak, promašili su cilj i Dinamo je nastavio sa životom na rubu ponora. Na samoj ivici su bili u 92. minuti. Ante Rukavina ušao je tri minute ranije i sjajnim uklizavanjem je spasio nebranjenu mrežu nakon dobre asistencije Francka Mange Diddyja Guele koji je tako umalo pokopao svoj bivši klub. Minutu kasnije Domagoj Vida je krenuo u svoj karakteristični pohod, dao Sammiru koji je ubacio u sredinu, a Rukavina je (čini se, iako je u skoku bio i Domagoj Vida koji je ispratio akciju do kraja) nadvisio srpskog vratara Golubovića. U samo četiri minute Ante Rukavina je spasio Dinamo od teškog poraza i svoju sretnu momčad, te presamouvjerenog trenera, stavio u odličnu poziciju uoči uzvrata u Zagrebu iduće srijede.

U uvodu utakmice puno se govorilo i o Dinamovim navijačima koji su unatoč zabrani doputovali u Bugarsku. Manja grupa uspjela je doći do stadiona gdje se nisu isticali.

Liga prvaka
Ludogorets Razgrad 1 1 Dinamo Zagreb
Strijelci
1:0 M. Costa (67') 1:1 D. Vida (90')
Sastavi
U. Golubovic
S. Genchev
L. Guldan
A. Barthe
I. Minev
U. Junior Caicara
E. Gargorov
I. Stoyanov (90' F. Guela)
M. Ivanov (86' M. Aleksandrov Ivanov)
S. Dyakov (83' C. Moti)
M. Nascimento Marcelinho
I. Kelava
Tonel
L. Ibanez
I. Tomecak (88' A. Rukavina)
D. Vida
J. Pivaric (56' F. Beciraj)
J. Cruz Campos Sammir
M. Badelj
D. Cop (73' M. Alispahic)
Š. Vrsaljko
M. Kovacic
Žuti kartoni
M. Ivanov 25'
U. Junior Caicara 48'
S. Dyakov 66'
Tonel 50'
J. Cruz Campos Sammir 67'