ZAMJENA ZA MANDŽU

Ante Rukavina potpisuje za Dinamo!

26.07.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon odlaska Marija Mandžukića u Wolfsburg Dinamo je u potrazi za novim klasnim napadačem, a 'potjera' je završila nakon što je svoj pristanak dao Šibenčanin iz redova Panathinaikosa Ante Rukavina

Rukavina je u Grčku došao preko Šibenika i Hajduka, a Dinamova je neispunjena želja već dulje od dvije godine. Razgovori su se intenzivirali tijekom ovoga ljeta, a čak niti snažna Zajecova karizma u Grčkoj, nije odmah otvorila vrata. Mladi Ante je iz Atene poručio kako mu Dinamo trenutno nije u planovima, ali u zadnja dva dana sve se promijenilo.

Ugovor Rukavine s prvakom Grčke traje mu još dvije godine i Dinamo će za usluge igrača sa šireg Bilićevog popisa vjerojatno platiti rekordnu odštetu u svojoj povijesti. Panathinaikos ga je platio 2.8 milijuna eura, teško je očekivati da će ga pustiti za manje od te svote.

Opcija 'b' bila bi posudba, no Dinamo je takve aranžmane do sada odbijao. Grcima bi ona možba bila i najisplativija jer u napadu PAO-a trenutno su u prvom planu Francuzi Cisse i Govou, ali na Rukavinu Grci računaju za budućnost.

Informaciju, koju je tportal dobio iz Grčke, nije želio potvrdii Rukavinin menadžer Siniša Šošo, no njegova intonacija otkrila je da u pitanju nisu pusta naklapanja te da i on očekuje da 24-godišnji Šibenčanin brzo obuče plavi dres hrvatskih prvaka.

Rukavina nije bio dostupan za komentar, no doznajemo da se već pozdravio sa suigračima, a osmijeh Velimira Zajeca nakon današnje tiskovne konferencije govori više od službene potvrde. Transfer je, prema izvorima iz Dinama, blizu realizacije, no ne i toliko blizu da bi se mogao realizirati danas, kako je ranije najavljivano.