FIFA_SP_2018.svg

NAJBOLJI HRVAT NA SP-U

Ante Rebić nešto ovako sigurno nije očekivao u svom rodnom kraju: Ovo je bez komentara

Bionic
Reading

Cijela Hrvatska živi za još jedan nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva, prvi nakon 20 godina, a grad Imotski otišao je korak dalje. Oni su uoči četvrtfinalne utakmice protiv Rusije (subota, 20.00) odlučili dati dodatnu podršku reprezentativcu Anti Rebiću posebnim jumbo plakatom

Iako je Ante Rebić igračku afirmaciju stekao kao nogometaš RNK Split uvijek je isticao od kuda dolazi i gdje je napravio prve nogometne korake. Cijela Imotska krajina ponosna je na dečka koji je prve nogometne korake napravio u NK Vinjani, klubu iz mjesta Vinjani Donji s nekih 2000 stanovnika smještenog uz granicu s BiH.

Mladi 24-godišnji napadač procvjetao je nakon što je u finalu njemačkog Kupa s dva lijepa gola dotukao veliki Bayern te tako donio klubu iz Frankfurta trofej koji su dugo čekali.

Rebić je u još boljoj formi nastavio igrati u dresu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, zabivši ključan gol u povijesnoj pobjedi protiv Argentine, a treba reći kako je bio i jedan od najboljih pojedinaca na terenu protiv Danske. Uostalom, izborio je pred kraj produžetka penal kada je oboren trenutak prije nego je želio zabiti za vodstvo Hrvatske.

@anterebic 🔥🔥🔥🔥🔥

Objavu dijeli Imotski je više od života (@imocki_je_vise_od_zivota)

Stoga je na poklon od 3. imotske bojne 'Imotski sokolovi' dobio jumbo plakat u svom rodnom kraju s natpisom: krv imotska * geni kameni * srce vatreno - uz fotografiju koja je već ušla u povijest nakon što je na specifičan način proslavio gol za 1:0 protiv Argentine.

'Ovo je bez komentara. Sve se vidi i sve je rečeno', jedan je od komentara na Instafgram profilu 'imocki_je_vise_od_zivota'.

Zahvaljujući tako dobrim igrama cijena ovom mladom napadaču raste iz dana u dan, a sve je više glasina da će napustiti Eintracht ovog ljeta. Spominje se odšteta veća od čak 40 milijuna eura, odlazak u Premiership i redove Evertona, ali i Bayern kojeg je nedavno preuzeo Niko Kovač.

'S njime surađujem dugi niz godina, i to vrlo uspješno. Puno mi je pomogao u karijeri, on je zaslužio odlazak u Bayern. Ja sam igrač Eintrachta i sada sam samo fokusiran na SP', kratko je rekao Rebić o njegovom potencijalnom prelasku u Bayern.

Nema sumnje kako je vijest o ovom simpatičnom potezu 3. imotske bojne 'Imotski sokolovi' stigao u Soči i do Rebića iako mu je sada uoči njegove najveće utakmice u karijeri potreban mir. No, isto tako Rebić nešto ovako sigurno nije očekivao u svom rodnom kraju.

'Naravno da smo analizirali Ruse. No, mi se moramo više koncentrirati na nas, jer mi smo kvalitetnija momčad, ali to moramo pokazati na terenu. Mislim da će se nas najviše pitati', kratko i jasno kazao je Rebić uoči četvrtfinala.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal