ADIO LJUBLJANI!

Ante Miše ostao bez posla zbog licence

26.08.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Nevolje za Antu Mišu nikako da prestanu. Nakon odlaska iz Hajduka zbog katastrofalnih rezultata u novoj sezoni, splitski trener ostao je bez posla i u Olimpiji. U Ljubljani mu ne priznaju HNS-ovu diplomu!

Iako je bio u ozbiljnim kombinacijama da preuzme treniranje ljubljanske Olimpije, bivši trener splitskog Hajduka Ante Miše neće trenirati najtrofejniji slovenski nogometni klub, a razlog je što nema europsku trenersku licencu, tvrde slovenski mediji u srijedu.

'Miše ima samo nacionalnu hrvatsku licencu, a to za Olimpiju nije dosta, morao bi imati licencu UEFA Pro', rekao je za ljubljanski dnevni list Dnevnik sportski direktor Olimpije Simon Sešlar.

Dodao je da s Mišom ipak nastavljaju kontakte, pa je moguće da će im pomagati u nekoj drugoj funkciji, ali da će položaj vršitelja dužnosti trenera i dalje zadržati Safet Hadžič, koji je s Olimpijom u zadnjih nekoliko kola imao uspjeha, nakon što je klub napustio trener Brane Oblak, nekadašnji igrač Hajduka, Bayerna i drugih klubova.

Olimpija je najstariji slovenski nogometni klub, osnovan 1911. godine pod imenom Ilirija. Nakon što joj je poslije osamostaljenja Slovenije titulu najtrofejnijeg slovenskog kluba oduzeo nogometni klub Maribor, Olimpija je niz godina bila u financijskim i stručnim problemima, a prije četiri godine je bankrotirala, pa se morala iz pete uspinjati u prvu ligu. Ove godine čak pretendira na osvajanje prvenstva.