jednogodišnja posudba

Ante Ćorić ima novi klub; zvali su ga u Rusiju i Grčku, ali bivši Dinamov dragulj preselio je u jednu od najjačih europskih liga

02.10.2020 u 20:07

Bionic
Reading

Iako je dobar dio ljetnih priprema proveo u Rominom kampu, odnos trenera Paula Fonsece jasno je sugerirao da 23-godišnji Ante Ćorić priliku neće dobiti te da mora promijeniti sredinu

Ante Ćorić, danas 23-godišnjak, svojevremeno je slovio za jednog od najvećih Dinamovih talenata, koji je u ljeto 2014. godine, sa tek napunjenih 17 godina odigrao prve minute u najboljoj momčadi 'modrih'.

Na račun Ćorićeve igre stizali su komplimenti, raslo mu je samopouzdanje, a na njegovu su adresu počeli kucati veliki klubovi. Kao ekstra talent, Ćorić se našao i na popisu izbornika Čačića za Euro 2016. godine.

Hvalio ga je i Pep Guardiola, koji ga je 'osjetio' u utakmici Dinama i Bayerna, a potom ga je želio dovesti i u Manchester City. Potom su u Središće, gdje žive Ćorićevi, stigli i predstavnici madridskog Reala, ali kako je prva i najveća Antina ljubav bio Dinamo, tako je obitelj odbila sve ponude.

No, odbila je i suradnju s agencijom prvog čovjeka kluba, pa se mladi nogometaš našao u problemima, počeo je igrati sve manje.

U takvoj situaciji, jedini izlaz za Antu bio je odlazak iz Dinama, a kako je na njemu inzistirala Roma, posve logičnom bila je odluka da iz Zagreba preseli u Rim. I jasno, prva godina trebala mu je poslužiti za privikavanje na drugačiji ritam, nogometno razmišljanje, ali i hvatanje barem nekakve minutaže.

No, Ćoriću u Romi pravu priliku nisu dali, pa je Ante prošlog ljeta, prihvatio ponudu španjolskog drugoligaša, Almerije, koja je na krilima arapskog kapitala poželjela ulazak u La Ligu. Sve je dobro krenulo, no kako Antu prate pehovi, tako se dogodilo i sada. Zaredale su ozljede, između ostalih prijetila mu je i operacija križnih ligamenata, ali mukotrpnim terapijama izbjegao je odlazak pod nož.

Cijena tih tretmana bilo je višemjesečno izbivanje s travnjaka, potom i promjene trenera, a koji na Ćorića, unatoč obećanjima nisu računali.

I na kraju sezone, u kojoj je Almeria ostala bez ulaska u La Ligu, Ćorić se vratio u Rim te čekao što će biti dalje.

Raznorazni klubovi su se javljali, posebno au aktivni bili grčki AEK i PAOK, zvali su ga i u Rusiju, no ovog petka Ćorić je dogovorio jednogodišnju posudbu na posve drugom kraju Europe. Točnije u Nizozemskoj, gdje će nositi dres prvoligaša VVV Venla.

Riječ je o malenom klubu iz gradića smještenom na jugoistoku Nizozemske, u blizi njemačke granice. Venlo trenutno zauzima deseto mjesto, među 18 klubova, a ove subote novi Ćorićev klub domaćin je Den Haagu. Teško je za očekivati Ćorića u sastavu, ali sigurno će bivši dinamovac biti na tribinama i uživo pratiti igru novih suigrača.