kup kralja

Ante Budimir iz Kupa kralja izbacio Ivana Rakitića i njegovu Sevillu, u polufinale je prošla i neuvjerljiva Barcelona

26.01.2023 u 08:14

Bionic
Reading

Nogometaši Osasune izborili su plasman u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon što su u četvrtfinalu nakon produžetaka pobijedili Sevillu 2:1

Posljednji put Osasuna je stigla do polufinala Kupa kralja prije točno dva desetljeća, te 2003. godine je ispala od Recreativo de Huelve.

Domaćin je poveo u 71. minuti golom Chimyja Avile, a kada se već činilo kako će Osasuna slaviti, u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Youssef En Nesyri. Suso je sjajno ubacio s desne strane, a marokanski napadač ispred neoprezne Osasunine obrane zabio za 1:1 i produžetak.

U 99. minuti Osasuna je stigla do nove prednosti. Gosti su na sredini terena izgubili loptu, uslijedila je brza kontra koju je Marokanac Abde Ezzalzouli predvodio u lijepi gol. Do kraja produžetka Sevilla je jurila novo izjednačenje, no ovoga puta nije uspjela.

Za Osasunu je od 81. minute igrao hrvatski reprezentativac Ante Budimir, dok je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret za Sevillu.

Plasman u polufinale izborila je i Barcelona koja je golom Ousmanea Dembelea u 52. minuti jedva pobijedila Real Sociedad.

Gosti su od 41. minute igrali bez isključenog Braisa Mendeza koji je 'pocrvenio' nakon oštrog prekršaja nad Sergiom Busquetsom. Gostujući veznjak je točno ispred suca Jesusa Gila Manzana nagazio na Busquetsov gležanj i sudac nije imao dvojbi.

Barca je tako punih 60 minuta imala igrača više, ali uspjela je zabiti samo jedan gol momčadi koja se grčevito branila.

A bila je to čak 27. uzastopna pobjeda Barcelone protiv Real Sociedada na Nou Campu. Posljednji put baskijski sastav se spasio poraza u travnju 1994. godine odigravši 1:1, a zadnju pobjedu u gostima kod Barcelone je ostvario u svibnju 1991. godine.

Danas (četvrtak, 26. siječnja) su na rasporedu preosatla dva susreta četvrtfinala, a sastaju se Valencia - Athletic Bilbao, te Real Madrid - Atletico Madrid.