čitatelji biraju

[ANKETA] Odaberite tri igrača Hrvatske koji su bili najbolji u ludoj i infarktnoj utakmici protiv Brazila kakva se rijetko viđa

09.12.2022 u 19:18

Bionic
Reading

S velikim nestrpljenjem čekala se utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila. Nakon 90 minuta igre na stadionu Education City u Al Rayyanu. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u raspucavanju s bijele točke opet je briljirao Dominik Livaković. Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!

I baš kao što je izbornik Zlatko Dalić rekao u najavi, pred Hrvatskom je bila najveća utakmica od Svjetskog prvenstva i finalnog okršaja u Moskvi 2018. protiv Francuske.

Dalić se odlučio za ovaj početni sastav u okrašju s Brazilom: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić. Dakle, Mario Pašalić je dobio povjerenje izbornika Zlatka Dalića ispred Nikole Vlašića i započe. Također se Andrej Kramarić ponovno našao u ulozi središnjeg napadača.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 0:0 i utakmica je otišla u produžetak, u dodatnih 30 minuta, No, u 105. minuti Brazil je poveo preko Neymara i kad su svi mislili da je gotovo pojavio se u 117. minuti Bruno Petković koji na dodavanje Mislava Oršića zabija za 1:1.

O pobjedniku i polufinalistu odlučivali su penali! Nakon drame Hrvatska je u raspucavanju s bijele točke pobijedila Brazil i ušla u još jedno polufinale Svjetskih prvenstava. Luda utakmica!

U našoj anketi odaberite tri igrača Hrvatske koji su bili najbolji protiv Brazila.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK