povratak na teren sve bliži

Andrej Kramarić mjesec dana uoči SP-a poslao snažnu poruku: Mnogi će i sumnjati u nas, pitati se možemo li to...

21.10.2022 u 15:25

Bionic
Reading

Mjesec dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru napadač Vatrenih i njemačkog bundesligaša, Hoffenheima, Andrej Kramarić, dao je intervju za službenu stranicu krovne svjetske nogometne organizacije Fife.

Kramarić je u intervjuu, a kojeg je na svojim stranicama objavio i Hrvatski nogometni savez, govorio o očekivanjima na svjetskoj smotri u Kataru, prisjetio se velikih trenutaka iz Rusije prije četiri godine, govorio o ulozi u momčadi kapetana Luke Modrića i izbornika Zlatka Dalića

'Najprije moram reći da sam izuzetno sretan što smo se u Katar plasirali izravno, bez dodatnih kvalifikacija. Naša skupina nije bila lagana, imali smo uspona i padova, ali na kraju smo taj plasman i zaslužili. Ta zadnja utakmica s Rusijom bila je jako teška, vremenski uvjeti nisu nam bili naklonjeni, kao ni stanje na terenu. Na kraju smo pobijedili, što je dijelom i zasluga čiste sreće', rekao je Kramarić na početku velikog intervjua.

Oko Kramarića proteklih je dana bilo dosta upitnika, jer propustio je par utakmica Hoffenheima, no kako doznajemo, problemi sa zglobom sve su manji, terapija daje učinka, baš kao i mirovanje, i nema bojazni da će se Kramarić pojaviti na okupljaju reprezentacije. Zdrav i spreman.

Dobar dio hrvatske momčadi iz moskovskog finala SP-a i danas participira u redovima Vatrenih…

'Jako je važno imati iskustvo u nogometu. Nećemo nikada zaboraviti te trenutke iz Rusije, ali znamo da život ide dalje i da moramo ciljati nešto novo sada. Pokušat ćemo to ponoviti ili učiniti još korak naprijed, no bit će jako teško. Mnogi će i sumnjati u nas, pitati se možemo li to, sada će sve oči biti uprte u nas nakon tog finala prije četiri godine. Imamo sjajan potencijal, izvrsne igrače i dobar balans u momčadi'.

Kramarić je ukazao i na značaj Luke Modrića za hrvatski nogomet i reprezentaciju. 

'Teško je uopće riječima opisati što Luka znači za hrvatski, europski i svjetski nogomet. To što je on napravio u karijeri je neponovljivo. Sve te godine u Realu i u reprezentaciji, da ne spominjemo i osvajanje Zlatne lopte, to su nevjerojatna postignuća. Zadovoljstvo je s njime dijeliti svlačionicu, igrati i trenirati. Siguran sam da ćemo svi skupa o tome pričati našim unucima. Ne mislim da će ovo biti njegovo zadnje Svjetsko prvenstvo, sudeći po tome kako se osjeća na terenu, on još dugo može igrati'.

Važnu će ulogu opet imati i izbornik Dalić.

'On je sjajan trener koji je napravio najveći uspjeh s reprezentacijom ikad. Njegova najveća snaga je smirenost i odlučnost kojom briljira prije i tijekom utakmica. Ono što je napravio u Rusiji je neponovljivo, uvijek će biti najbolji trener u našoj povijesti'.

Napadač Vatrenih najavio je skorašnji nastup na SP-u u Katru.

'Bit će teško, trebat će nam i malo sreće. Protivnici bi nas mogli sada gledati drugačije. Bit će teže nego u Rusiji, ali to znamo. Moramo biti fokusirani i spremni za sve ono što nas čeka. Imamo dobru momčad i igramo dobar nogomet, vjerujem da možemo napraviti dobre stvari. Vidjet ćemo dokle će nas to dovesti', zaključio je Kramarić.