SP, BUDIMPEŠTA

Anđelo Kvesić izgubio nogometnim rezultatom i ostao bez bronce

28.10.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac u karateu Anđelo Kvesić nije uspio osvojiti brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Budimpešta.

Pretposljednjeg dana prvenstva Kvesić je izgubio susret za brončano odličje u teškoj kategoriji. U susretu za treće mjesto kategorije +84 kg bolji je od njega bio Iranac Sajad Ganjzadeh s 1:0.

Ganjzadeh je olimpijski pobjednik i bivši svjetski prvak koji je u završnici taktički zahtjevnog susreta nadmudrio hrvatskog reprezentativca i jedini bod ostvario sedamnaest sekundi prije kraja. Kvesić je nastojao u ostatku susreta preokrenuti rezultat u čemu nije uspio.

'Nakon niza medalja i to se moralo dogoditi. Imam novu prigodu na našem tlu, Europsko prvenstvo je u Zadru u svibnju iduće godine', istaknuo je Anđelo koji je na taj način propustio postati prvi hrvatski karatist u povijesti s tri pojedinačne medalje na svjetskim prvenstvima.

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Lea Vukoja, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, Nikolina Golomboš) u susretu za broncu posljednjeg dana prvenstva sastaje se s Mađarskom.

Daniela Topić osvajačica je bronce u parakarateu u disciplini K-22 za sportaše s intelektualnim poteškoćama.