PRED NOVINARIMA U RIJADU

Ancelotti u Saudijskoj Arabiji nije mogao izbjeći pitanje o Ronaldu i Baleu, a ovim je šokirao sve: Imali smo osobnih problema...

10.01.2023 u 17:30

Bionic
Reading

Ove srijede od 20 sati u saudijskom Rijadu se igra prva polufinalna utakmica španjolskog nogometnog Superkupa, između Reala i Valencije. Tim povodom pred novinare je izašao Carlo Ancelotti, koji je u izboru IHFFS-a (Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku) izabran za najboljeg klupskog trenera u protekloj godini, ispred Pepa Guardiole i marokanskog izbornika Walida Regraguija

Bilo je dosta pitanja prema Carlu Ancelottiju, a španjolski mediji izdvojili su nekoliko odgovora.

'Naslovi su važni. Prošla godina nam je dala samopouzdanja za cijelu godinu. Moramo biti dobri, bolji nego što smo bili u posljednjim utakmicama'.

Ovako je Ancelotti objasnio skromnije partije svoje momčadi posljednjih dana, s naglaskom na poraz kod Villarreala.

'Mislim da to nije bilo zbog Svjetskog prvenstva. Moramo malo pričekati. Boli nas utakmica protiv Villarreala. Sada je pred nama važan ispit. Baka mi je rekla da stavim knjigu pod jastuk prije ispita. I sada ću to opet napraviti. Moramo vratiti intenzitet, osvajati duele, biti bliži i stajati kompaktnije na terenu. Obrambeni aspekt nije bio dobar. Ova momčad zna kako bolje i oni Moramo dokazati. Kvalitetu imamo, ali moramo pružiti solidniju bazu od onoga što smo pokazali. Cilj je osvojiti Superkup.

Ovako je objasnio zašto u Realovih početnih 11 nije bilo Španjolaca.

To se dogodilo posve slučajno. Predznak ovog kluba je španjolski ali opet, ovo je univerzalni klub. To je klub koji daje najviše Španjolaca za španjolski nogomet'.

Njegov odnos s Gennarom Gattusom, Talijanom koji sjedi na klupi Valencije, ne prolazi najbolje trenutke.

'Imali smo jako lijepe trenutke. Ali imali smo osobnih problema o kojima ne želim govoriti. Iz tog Milana kojeg sam vodio izašlo je mnogo trenera, svaki sa svojim stilom i znanjem. Gattuso, Inzaghi, Nesta..."

Komentirao je Baleovo povlačenje i prisutnost CR7 u Rijadu.

'I Cristiano Ronaldo i Bale bili su legende našeg kluba i želimo im sve najbolje. Najbolja demonstracija onoga što žele u Arabiji jest Cristianova prisutnost ovdje'.