UNITED PAO NAKON PENALA

Ancelotti se naslovom predstavio Englezima

09.08.2009 u 18:08

Bionic
Reading

Tradicionalno engleska sezona počinje Community Shieldom, njihovim nazivom za superkup. Manchester United taj je trofej osvajao u posljednje dvije sezone, no ovoga puta Chelsea je bio bolji

Wembley je bio ispunjen i svi su s interesom gledali kako izgleda Manchester United bez Cristiana Ronalda. Prvi dojam nije bilo loš. Nani je dobio ovlasti koje je imao njegov sunarodnjak i u prvom poluvremenu na trenutke je sasvim podsjećao na novu zvijezdu madridskog Reala.

Iako je Chelsea prvi zaprijetio (United je spasila greda), učenici Alexa Fergusona proslavili su prvi pogodak nove sezone. Nani je primio loptu na lijevoj strani i iznenada pucao. Lopta je dugo letjela i zabila se u suprotni kut Cechovog gola.

Taj je rezultat ostao aktualan do odmora, no Manchester, koji je igrao bez bolesnog Vidića, ipak nije izdržao. U 52. minuti, nakon gužve u kaznenom prostoru, odbijenu je loptu spretno glavom u mrežu poslao stoper Chelseaja Ricardo Carvalho, da bi 20 minuta kasnije plavi došli u vodstvo.

Evra je prilikom prodora 'naletio' na lakat Franka Lamparda i ostao ležati, no akcija je nastavljena i Drogba je u srcu kaznenog prostora našao usamljenog Franka Lamparda koji od stative dovodi svoju momčad u vodstvo. Kada se činilo da je talijanski stručnjak na klupi Londonačana Carlo Ancelotti već osigurao prvi trofej u Engleskoj, sijevnula je kontra Manchestera i Rooney je u 92. minuti izjednačio rezultat.

Pristupilo se izvođenju penala, gdje su igrači Chelseaja bili puno koncentriraniji i konačnim rezultatom 5:3 uzeli su četvrti superkup u klupskoj povijesti. Cech je obranio (prilično loše) udarce Giggsa i Evre, dok je čast da potvrdi naslov dobio Salomon Kalou.