KRIVCI ZA PORAZ?

Amerikanci bijesni: Zbog Hrvatske okrenuli leđa legendama!

18.07.2016 u 09:09

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska preokrenula 0:2 u četvrtfinalu Davis Cupa protiv SAD-a, američki ljubitelji tenisa smatraju da se njihova reprezentacija treba odreći braće Bryan koji s 38 godina više nisu na svom vrhuncu, a predlažu i odlazak izbornika Jima Couriera...

Veliki trijumfi Čilića, Ćorića te hrvatskog para doveli su našu reprezentaciju do pobjede koju službena Davis Cup stranica opisuje kao 'povijesnu'. Našima je to bila četvrta u ogledima sa SAD-om, a ovu reprezentaciju svladali su i 2005. godine na putu prema osvajanju titule.

U Americi vlada veliko razočaranje i mnogi su se našli pod kritikama. Njihovi ljubitelji tenisa na društvenim mrežama pitaju se je li došlo vrijeme za smjenu Jima Couriera koji nije uspio reprezentaciju dovesti do velikog rezultata tijekom svog mandata.

Također je i pregršt onih koji legendarnu braću Bryan krive za poraz. Naime, možda su najbolji par u povijesti, ali imaju 38 godina i protiv Čilića i Dodiga nisu djelovali moćno. Također im se spočitava što oduzimaju mjesto u ekipi nekom od igrača koji bi mogao u pojedinačnoj konkurenciji biti alternativa i 'džoker s klupe', što u slučaju ozljede zaista može biti veliki hendikep.

U SAD-u ne mogu ni prežaliti otkazivanje nastupa Sama Querreyja koji je na Wimbledonu izbacio Novaka Đokovića. Vjeruju da bi sigurno pokazao više u meču protiv Ćorića od Jacka Socka, no uz igru Borne koju je prikazao u nedjelju, na terenu bi im možda eventualno pomogao Pete Sampras u najboljim danima...